Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Boala celiacă și infertilitatea

Boala celiacă și infertilitatea

Ramona Mihaela Nedelcuță Cosmin Ciora
  • 65,00 lei
Stoc epuizat

Wishlist

Boala celiacă este o afecţiune cunoscută şi definită în medicină de mulţi ani. Este cea mai frecventă cauză de malabsorbţie. Celiachia afectează circa 1% din populaţie şi poate debuta la orice vârstă. Cândva, a fost considerată o afecţiune rară dar acum se estimează că o persoană din 200 este afectată de această boală. În ciuda prevalenţei mari, peste 95% dintre indivizi rămân nediagnosticaţi, probabil ca urmare a faptului că aproape 38% dintre aceştia au forme asimptomatice, iar clinicienii adesea atribuie unele simptome altor boli (1,2,7).


În studiul prezentat, niciuna din femeile diagnosticate cu boală celiacă nu prezenta simptome specifice bolii. Femeile cu tulburări de fertilitate au o şansă mai mică de a avea un copil, în ciuda progreselor înregistrate de tehnicile de reproducere asistată. Investigaţiile necesare unui diagnostic corect sunt costisitoare şi, chiar dacă tratamentele actuale reuşesc în a induce o sarcină, aceste femei au un risc crescut de complicaţii în timpul sarcinii. Ele au mai frecvent anemie, nasc copii cu greutate mică la naştere, iar durata sarcinii este redusă faţă de normal, rezultând prematuri.


Identificarea potenţială a unei boli celiace, ideal cu cel puţin 90 zile anterior sarcinii, va reduce riscul de infertilitate a mamei, precum şi riscul de apariţie a complicaţiilor asociate sarcinii.


Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Boala celiacă și infertilitatea, Ramona Mihaela Nedelcuță, Cosmin Ciora, Editura Amaltea

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.