Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Ralf Rothmann

Ralf Rothmann

Ralf Rothmann s-a născut în 1953 la Schleswig într-o familie muncitorească. Debutează cu proză scurtă la 33 de ani, după care se reorientează spre roman, primul (Stier) apărându-i în 1991. În tinerețe, lucrează multă vreme ca zidar, bucătar, șofer sau asistent medical. A primit numeroase premii în lumea germană (Heinrich Böll în 2005, Max Frisch în 2006, premiul Kleist în 2017), unde presa culturală îl compară cu Erich Maria Remarque sau Günter Grass.

„Murind când vine primăvara” este al optulea său roman și primul tradus în limba română. Deși apărută în 2016, cartea este deja tradusă în 25 de limbi. 


-20%
Murind când vine primăvara

Murind când vine primăvara

Spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, când e clar până și pentru cei mai fanatici germani că înfrângerea e aproape, trupele SS încă mai colindă provinciile țării căutând tineri, de multe ori minori, pe care să-i trimită în luptă, la moarte sigură. Walter și Friedrich, doi mulgători la o fermă de vaci din nordul Germaniei, sunt printre cei trimiși în ultimul an al războiului pe frontul din Est, să fie martori ai ultimelor atrocități disperate ale unei armate în retragere, dar și carnagiilor la care soldații ei sunt supuși fără milă.Cartea lui Rothmann nu melodramatizează, cum se întâmplă des în relatările despre război, nu se grăbește cu judecățile istorice, nu aruncă vina. Recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni romancieri germani contemporani, el întrețese o poveste aparent neutră, dar lucrată în detaliu, cu răbdare, ca un liricși bogat raport verbal al lucrurilor din istorie cel mai greu de verbalizat.„O imagine a iadului demnă de Bosch... Oroarea războiului și modul profund în care afectează oamenii... rareori le vezi discutate mai bine sau cu mai multă forță ca aici.” (Sunday Times)„Murind când vine primăvara, de Ralf Rothmann, este cel mai bun roman despre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial din ultimii ani și o poveste anti-război de importanță universală… Cu realismul său liric, scriitura este impecabilă. Nici un cuvânt nu e nelalocul lui.” (El País)..

4400 lei (-880 lei)
3520 lei

În stoc
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.