Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Povești cu umor vindecător

Povești cu umor vindecător

Victoria Furcoiu
  • 3115 lei
În stoc

Wishlist

Doamna Victoria, am citit toate fabulele trimise si m-am amuzat copios. Sunt texte scrise cu har, intelepciune si haz, calitati strict necesare unui fabulist autentic. Voi mai publica la Curier si alte fabule din cele trimise. - Nicolae Sava - scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania - Revista "Convorbiri Literare" - nr. 4 (304)2021 - Curier de ambe sexe.

Autoarea Victoria Furcoiu este cea dintai care se lasa purtata pe aripile povestilor, chemandu-le la sine si dandu-le viata prin cuvant, pentru a le trimite in lume zglobii si pline de invatatura. O carte buna pentru copii trebuie, in primul rand, sa starneasca interesul pentru poveste, sa stimuleze imaginatia, spiritul de aventura, sa aiba umor si sa educe in sensul unei integrari creative in paradigma societatii. In plus, din carte nu trebuie excluse problemele lumii in care traim, numai ca ele se impune a fi dezvaluite intr-un mod prietenos, hazliu, astfel incat sa nu ingrijoreze, ci sa-i provoace pe cei mici sa gandeasca creativ, spre a le propune o rezolvare. Cartile Victoriei Furcoiu respecta aceste deziderate, ba, mai mult, fiind scrise in versuri, au un impact si mai mare asupra copiilor, stiut fiind faptul ca enuntul ritmat, cu rima si oarecare muzicalitate, este mai usor receptat de copii, inca de la varstele cele mai fragede. Intr-un cuvant, cartile Victoriei Furcoiu n-au cum sa nu starneasca interesul iubitorilor de literatura pentru copii, indiferent de varsta. - Prof. Limba si Literatura Romana, eseist - Elena Vieru - Revista Literara "Libris" (nr. 3/17/2021).

Victoria Furcoiu redescopera sau, poate, reinventeaza o forma de pedagogie bazata pe analogie si intuitie. Formulata poetic, aceasta se adreseaza copiilor, pe gustul si in limbajul potrivit varstei lor, si vorbeste despre fapte, intamplari din lumea animalelor care isi gasesc corespondent in situatiile de viata sociala, in care copiii sunt pusi sau la care asista fara voia lor, incarcate cu un profund sens etic. Facand apel la intuitia copiilor, aceste fabule permit intelegerea legaturilor fine dintre ceea ce se intampla in plan simbolic cu animalele si ceea ce se intampla in viata reala a oamenilor, astfel incat transferul de semnificatie dinspre registrul simbolic inspre cel al vietii omenesti sa fie usor de realizatin mintea acestora. Fiecare fabula are o morala in care se expliciteaza invatatura cuprinsa in ea, iar daca am aduna impreuna aceste concluzii etice, am avea un micindreptar pentru copii, foarte util in conditiile de azi, in care educatia este lasata oarecum imprudent la dispozitia unei scoli in care etica si intelepciunea nu mai conteaza defel, si care este zadarnicita de nefastele influente ale mass-media si retelelor sociale. Este important, pentru a ne salva copiii, sa redescoperim inocenta, sa rescriem si sa oferim in limbaj accesibil lor intelepciunea si etica traditionala. Este ceea ce realizeza Victoria Furcoiu in acest volum, precum si in celelalte carti scrise si publicate pana acum. Vianu Muresan - scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. 


Etichete: Povesti cu umor vindecator, Victoria Furcoiu, Editura ARCO IRIS, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Scrieri pentru copii, de la bunica 5: Alfabetul vesel
Scrieri pentru copii de la bunica 1: Ghicitori pentru copii
Învățăminte pentru suflet

Învățăminte pentru suflet

Victoria Furcoiu


840 lei

Scrieri pentru copii de la bunica Vol.16: Povești cu secrete
Scrieri pentru copii de la bunica. Vol.11: Povestiri hazlii

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.