Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Povestea neamului românesc

Povestea neamului românesc

Mihail Drumeş
  • 38,00 lei
În stoc

Wishlist

Împletind datele istorice cu ficțiunea, Mihail Drumeș reconstituie evenimentele din timpul dacilor și romanilor, imaginând totodată stilul de viață al oamenilor în acele vremuri.

”Traian purcese către miazănoapte în primele zile ale primăverii anului 101 e.n. Trecu în Banatul de azi fără multă greutate și cuceri pe rând cetățile de margine ale Daciei, și anume: Arcidava, Centum, Berzobis și Aixis. Oastea lui Decebal adăsta, bine rânduită, la Tapae, unde, cu cincisprezece ani mai înainte, Tettius Iulianus cunoscuse tăria dușmanilor săi. "

Scrisă într‑un limbaj universal, Povestea neamului românesc se află la granița dintre beletristică și literatură de popularizare – informația istorică este împletită cu ficțiunea, făcând‑o atrăgătoare și ușor de accesat. MIHAIL DRUMEŞ (1901-1982) este unul dintre cei mai iubiţi şi cei mai bine vânduţi autori români. A absolvit Facultatea de Litere şi Filosofie a Universităţii Bucureşti şi a lucrat ca profesor de liceu şi cronicar dramatic la ziarul Rampa, în 1939 devenind proprietarul Editurii Bucur Ciobanul. În 1927 a debutat editorial cu volumul de nuvele şi schiţe Capcana, căruia i‑au urmat, în 1930, romanul Sfântul Părere şi, în 1932, prima piesă, Ioana d’Arc, publicată la invitaţia lui Nicolae Iorga.

Cele mai îndrăgite volume ale autorului sunt: Invitaţia la vals (1937), Elevul Dima dintr‑a şaptea (1946), Cazul Magheru (1971).


Etichete: Povestea neamului romanesc, Mihail Drumeş, Editura Cartea Românească, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Povestea neamului românesc - Pachet Volumele 1-3
Povestea neamului românesc. Vol. 5

Povestea neamului românesc. Vol. 5

Mihail Drumeş


38,00 lei

Cazul Magheru 2022

Cazul Magheru 2022

Mihail Drumeş


38,00 lei

Invitația la vals

Invitația la vals

Mihail Drumeş


38,00 lei

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.