Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Penelope Fitzgerald

Penelope Fitzgerald

Penelope Fitzgerald (1916–2000) s-a născut într-o familie de oameni de cultură din Marea Britanie, inițiindu-se încă din copilărie cu lumea literaților și a gazetarilor. A debutat foarte târziu că scriitoare, bucurându-se de admirația a numeroși colegi de breaslă și a unui public numeros. La 58 de ani a publicat prima să carte. Că romancieră, a debutat în 1975 cu volumul The Golden Child. A scris apoi patru române: The Bookshop (1978), nominalizat la Premiul Booker, Offshore (1979), pentru care i s-a decernat Premiul Booker, Innocence (1986) și The Beginning of Spring (1988). Următoarea să carte a fost The Gate of Angels (1990), și ea nominalizată la aceeași distincție. Floarea albastră (1995) a fost ultima carte a scriitoarei, recompensată cu Național Book Critics Circle Award în 1997 și considerată capodoperă să. În 2008, autoarea a fost inclusă în topul celor mai importanți 50 de scriitori britanici de după 1945 realizat de The Times.


Librăria

Librăria

„O bijuterie ascunsă, o carte minunată.“BBC KaleidoscopeROMAN NOMINALIZAT LA MAN BOOKER PRIZEPOVESTEA EMOȚIONANTĂ CARE A STAT LA BAZA FILMULUI THE BOOKSHOP, CU EMILY MORTIMER ÎN ROLUL PRINCIPALCoasta sălbatică și bătută de vânturi a Sussexului, 1959. Florence Green, o văduvă plină de energie, primește o mică moștenire și hotărăște să riște totul ca să deschidă o librărie – singura de felul ei – în orașul Hardborough.Când o afacere aparent sortită eșecului are un succes atât de mare, ea își atrage ostilitatea celorlalți vânzători din oraș. Și, fiindcă îndrăznește să le îmbogățească viețile vecinilor prin cărți, intră în conflict cu doamna Gamart, patroana artelor din partea locului. Un dușman redutabil, cu mănuși de catifea.Dar un oraș fără o librărie nu e întotdeauna un oraș care-și dorește o librărie. Oare va reuși Florence să-și păstreze afacerea și să-și împlinească visul?„Penelope Fitzgerald merită să se afle pe același raft cu cei mai buni scriitori englezi contemporani.“The Boston Globe„Un clasic a cărui forță morală nu doar că rezistă în timp, dar pare din ce în ce mai actuală.“The New York Times„Cu cât mergea mai mult pe plajă, cu atât parcă se afunda, la fiecare pas. Nisipul umed și prundișul se scufundau de parcă nu voiau să suporte greutatea ei infimă, apoi reveneau, umplându-i urmele de pași cu apă strălucitoare. Era grozav să lase o urmă, de orice fel. Departe de foca moartă, departe de întinderea de pietricele, unde cu opt ani în urmă un bărbat găsise o bucată de chihlimbar mare cât capul lui – dar nimeni nu mai găsise chihlimbar de atunci –, a ajuns într-o zonă părăsită, unde turiștii nu se aventurau. O potecă întortocheată ducea în sus, înapoi la parc. Oameni singuri sau câte doi își scoteau câinii să facă mișcare. A fost surprinsă să descopere pe câți îi știa, căci erau clienți ocazionali. I-au făcut cu mâna de la distanță și apoi, pentru că terenul era atât de plat și era greu să ajungă la ei, le-a făcut și ea cu mâna pe când se apropiau, abținându-se să zâmbească până în ultimul moment. Odată ce zâmbeau, majoritatea plimbăreților, fericiți să-și tragă sufletul, întrebau același lucru: când se va redeschide biblioteca? Erau tare nerăbdători.“..


4999 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.