Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Munca actorului cu sine înșusi vol. 1

Munca actorului cu sine înșusi vol. 1

Konstantin Sergheevici Stanislavski
  • 3999 lei
Stoc epuizat

Wishlist

„Oare câte spectacole se joacă zilnic, în întreagă lume, nu după esență, ci după principiul «în general»? Zeci de mii. De aceea să nu vă mire dacă vă voi spune că în fiecare zi, în întreaga lume, sute de mii de actori greșesc profund, prelucrând sistematic procedee scenice incorecte și periculoase. Și este cu atât mai rău, cu cât, pe de o parte, însuși teatrul și condițiile artei sale îl împing pe actor spre aceste obiceiuri periculoase. Pe de altă parte, însuși actorul, care caută calea minimei rezistente, folosește de bunăvoie meșteșugul «în general».” (Konstantin Sergheevici Stanislavski)

„În profesia mea, folosesc această carte în fiecare zi. Ceea ce nu înseamnă că o deschid în fiecare dimineață sau că folosesc numai exercițiile lui Stanislavski. Din nefericire, nici măcar n-am timp s-o citesc foarte des. Dar ea este prezența în felul în care gândesc teatrul. Îmi amintește de profunzimea și de pasiunea cu care fiecare artist adevărat poate și trebuie să-și analizeze propria artă.” (Yuri Kordonsky)

„Există imaginație cu inițiativa, care lucrează independent. Ea se dezvoltă fără eforturi speciale și începe să funcționeze imediat, fără să obosească, în starea de veghe și în vis. Există și imaginație lipsită de inițiativă, dar care, în schimb, reține ușor ceea ce i se sugerează și apoi continuă să dezvolte independent acel lucru. Și cu o astfel de imaginație este ușor să ai de-a face. Dacă imaginația reține, dar nu dezvoltă ce i se sugerează, atunci munca devine mai grea. Dar există oameni care nici nu creează, nici nu înțeleg singuri ce li se dă. Dacă, din cele arătate, actorul înțelege numai partea exterioară, formală, atunci acesta este un semn al lipsei de imaginație fără de care nu poate fi artist.” (Konstantin Sergheevici Stanislavski)


Etichete: Alexandria Librării, Munca actorului cu sine înșusi, vol. 1, Konstantin Sergheevici Stanislavski, Editura Nemira, Yorick

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


52 de săptămâni de vis

52 de săptămâni de vis

Ettore Pettinaroli
Cinzia Rando
Elena Luraghi


9990 lei

Utilizarea computerului pas cu pas
Pentru cea mai bună mamă din lume
Jurnalul recunoștinței

Jurnalul recunoștinței

Când alergăm zilnic de colo-colo e ușor să uităm că viața e frumoasă. Suntem atât de ocupați, încât ..


2990 lei

Dicționar de muzică

Dicționar de muzică

Ion Gagim


2900 lei

Horoscop 2020

Horoscop 2020

Lesley Francis


2200 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.