Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Evaluare Națională. Limba și literatura română. Clasa a VIII-a

Evaluare Națională. Limba și literatura română. Clasa a VIII-a

Antrenează-te pentru susținerea Evaluării Naționale clasa a VIII-a!Auxiliarul didactic Evaluare Națională. Limba și literatura română este în conformitate cu programa școlară în vigoare, conținând teste elaborate în concordanță cu noile modele de subiecte pentru evaluarea Națională 2021 publicate de Ministerul Educației și Cercetării. Structurarea exercițiilor în acord cu modelul propus îi ajută pe elevi să se familiarizeze cu tipul de subiecte pe care îl vor primi la examenul național.Această lucrare vine în întâmpinarea elevilor care se pregătesc pentru examenul de la finalul clasei a VIII-a, fiind un instrument de lucru util pentru verificarea, recapitularea și fixarea cunoștințelor acumulate. Subiectele propuse nu urmăresc doar revizuirea conținuturilor din clasa a VIII-a, ci și pe cele din anii trecuți, garantând astfel antrenarea cu succes pentru examen.Auxiliarul este structurat în două părți, cuprinzând cele mai importante noțiuni teoretice (de literatură și de gramatică) necesare în recapitularea pentru examen și 10 teste însoțite de bareme de rezolvare și de notare în care sunt oferite atât răspunsurile pentru itemii obiectivi, cât și recomandări de soluționare a unor cerințe mai complexe. Indicațiile oferite pentru redactarea compunerilor încurajează formarea unor mecanisme de gândire proprii mult mai utile decât memorarea și reproducerea unor texte. Astfel, elevii, indiferent de subiectul pe care îl vor avea de tratat în timpul examenului, se vor descurca fără probleme.Autoevaluările urmăresc stimularea studiului individual și simțul critic, facilitând procesul evaluării desfășurat independent.Auxiliarul cuprinde:• breviar teoretic;• teste de antrenament;• sugestii de rezolvare a unor exerciții;• bareme de rezolvare pentru toate testele propuse...


3190 lei

În stoc
Ghid pentru Evaluarea Națională la limba și literatura română 2022

Ghid pentru Evaluarea Națională la limba și literatura română 2022

Ghid pentru Evaluarea Nationala la limba si literatura romana 2022: 30 de teste dupa noul model M.E., sugestii de rezolvare, fise tehnice, modele de compuneriCartea Ghid pentru Evaluarea Nationala la limba si literatura romana 2022 am proiectat-o pentru pregatirea voastra suplimentara in vederea sustinerii examenului national la sfarsitul clasei a VIII-a si a obtinerii unor rezultate foarte bune. Cunoscand realitatea din clasa de elevi, toate schimbarile ce vizeaza programa scolara, precum si structura subiectului de evaluare, ne-am propus sa va oferim un material necesar pentru:• Dezvoltarea competentelor de receptare a diferitelor tipuri de texte si de redactare a unui text pe diverse teme;• Utilizarea corecta, adecvata si eficienta a limbii in procesul comunicarii orale si scrise;• Argumentarea punctelor de vedere pe marginea a doua texte diferite, avand in vedere posibilitatea unor interpretari multiple.Ghidul este structurat in trei sectiuni:• In prima sectiune sunt prezentate fise tehnice despre tipuri de texte si tipare textuale de structurare a ideilor;• A doua sectiune ofera sugestii/modele de texte conform cerintelor subiectului al doilea;• Sectiunea a treia cuprinde 30 de teste, in concordanta cu noul model de subiect elaborat si aprobat de catre Ministerul Educatiei. De asemenea, testele sunt insotite de sugestii si solutii de rezolvare. Cele 30 de teste elaborate contin fragmente de texte literare atat din literatura romana, cat si din literatura universala. Se valorifica asocierea unor experiente proprii de viata si de lectura cu acelea provenind din alte culturi. Continuturile testelor sunt elaborate din perspectiva competentelor specifice disciplinei limba si literatura romana. ..


5600 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.