Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Practica medicală pentru studenții la medicină. Cazuri clinice

Practica medicală pentru studenții la medicină. Cazuri clinice

Camelia Diaconu Mihnea-Alexandru Găman
  • 39,90 lei
În stoc

Wishlist

Un proiect original pentru studenții la medicină.

Volumul de față cuprinde o selecție extrem de relevantă de cazuri clinice din diverse specialități, care au ca prim autor un student.

Într-o lume în continuă transformare, coordonatorii acestei lucrări își propun revitalizarea practicii medicale printr-o abordare bazată pe învățare activă și cercetare. „Spitalul este un uriaș amfiteatru, în care se învață principiile medicinei”, explică metaforic și totodată foarte eficace dr. Camelia Cristina Diaconu. Cadrului didactic îi revine sarcina de a-și îndruma studenții în direcția în care pot descoperi singuri rezolvarea dilemelor clinice, mai degrabă decât aceea de a le oferi nemijlocit răspunsuri. Medicii cu experiență îndelungată sunt conștienți că traiectoria profesională a fiecăruia dintre ei este jalonată de cazurile clinice care le-au marcat evoluția. De aceea, implicarea tinerilor, încă de pe băncile facultății de medicină, în îngrijirea și prezentarea acestor cazuri se dovedește a fi un exercițiu extrem de util.

Astfel, mai mulți studenți entuziaști ai Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București au pus în pagină cazurile clinice pe care le-au întâlnit în cursul stagiilor de practică medicală, în diverse clinici universitare din București. Volumul care a rezultat reflectă raționamentele clinice pe care le-au aplicat, precum și mecanismul de dezvoltare a abilităților clinice. Excelența clinică se obține prin anamneză atentă, examen clinic și teste paraclinice. Datele rezultate sunt necesare pentru formularea unui diagnostic diferențial complet și pentru inițierea planului de tratament. Modalitatea în care a prins contur această lucrare demonstrează încă o dată potențialul școlii românești de medicină.

Foarte important: Volumul coordonat de dr. Camelia Cristina Diaconu și de Mihnea-Alexandru Găman ilustrează modul în care un algoritm corect de decizie clinică are un impact mult mai mare asupra prognosticului și evoluției unui bolnav decât intervențiile tehnologice. Cunoașterea complexității situațiilor și a limitărilor care apar în cabinetul medical fac posibilă evoluția către o practică exemplară.

Public-țintă: În primul rând, cartea se adresează studenților la medicină, care trebuie să învețe să formuleze ipoteze clinice și să le testeze ulterior. Numai așa își pot dezvolta încrederea în propriile abilități, esențială în procesul de formare ca medici. Mai mult decât atât, cartea reprezintă un izvor de informații și raționamente utile pentru orice profesionist în domeniul medical.


Etichete: Alexandria Librării, Practica medicală pentru studenții la medicină, Cazuri clinice, Camelia Diaconu, Mihnea-Alexandru Găman, Editura ALL

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Manual de farmacologie pentru asistenți medicali și asistenți de farmacie
Anatomia Omului, Vol. 2 Splanhnologia

Anatomia Omului, Vol. 2 Splanhnologia

Victor Papilian


94,90 lei

Medicina interna pentru cadre medii

Medicina interna pentru cadre medii

Corneliu Borundel


119,90 lei

Manual de prim ajutor
Explorări funcționale în medicina internă
Cazuri clinice pentru biblioteca studentului la medicină

Cazuri clinice pentru biblioteca studentului la medicină

Mihnea-Alexandru Găman
Camelia Diaconu


44,90 lei

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.