Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
M. L. von Franz

M. L. von Franz

Marie-Louise von Franz (1915 - 1998) s-a născut în Germania, la München, în familia unui baron austriac, dar și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Elveția. În 1933 l-a cunoscut pe C.G. Jung, la vârstă de 18 ani, și i-a fost cel mai apropiat colaborator până la moartea acestuia. Doctor în limba latină medievală la Universitatea din Zürich, a realizat traducerea unor texte alchimice medievale, ajutându-l pe Jung în studiul său asupra alchimiei, în schimbul ședințelor de psihoterapie și al formării sale că analist. A preluat mesajul operei lui Jung la un nivel foarte personal și a căutat să îl transmită mai departe și să îl dezvolte, fără a fi o adeptă oarbă a concepțiilor marelui psihiatru elvețian. Din contra, von Franz a lăsat o moștenire proprie în psihologia analitică, formată din nenumărate scrieri și analize, dar și din numeroșii analiști pe care i-a format personal de-a lungul anilor.


Omul și simbolurile sale

Omul și simbolurile sale

Conceput de către C.G. Jung în ultimul an al vieții sale și scris împreună cu cei mai fideli colaboratori, volumul de față reprezintă cea mai bine primită introducere în psihologia analitică, incluzând atât conceptele de bază, cât și aplicațiile fructuoase din psihoterapie, critica de artă, antropologie și chiar științele naturii. După capitolul sintetic dedicat de Jung „tărâmului inconștientului", sursa simbolurilor arhetipale, medicul american Joseph Henderson ilustrează apariția acestor tipare arhetipale în vechea mitologie, în legendele străvechi, precum și în ritualurile primitive. Marie-Louise von Franz, cofondatoarea Institutului „C.G. Jung" din Zürich, abordează apoi „procesul individuării", cel prin care inconștientul completează conștientul, omul regăsindu-și astfel integralitatea și echilibrul. În continuare, Aniela Jaffé, celebra biografă a lui Jung, ne propune o cheie specială de interpretare a artelor vizuale, pe baza simbolisticii arhetipale. În fine, ultima parte a cărții oferă un studiu de caz revelatoriu: reputata analistă Jolande Jacobi demonstrează în ce fel tehnica analizei viselor poate interveni eficient în psihoterapie. Cartea de față ilustrează modul în care gândirea lui Jung a marcat nu doar psihologia ultimului secol, dar și domeniile artelor, literaturii și științelor omului. „Această carte, care a fost ultima piesă din opera lui Jung, înainte de moartea sa în 1961, asigură oportunitatea unică de a evalua contribuția lui la viața și gândirea timpului nostru, fiind și prima încercare de familiarizare a publicului profan cu activitatea sa de-o viață din domeniul psihologiei. Ceea ce reiese deosebit de clar din acest volum este că Jung a adus un serviciu măreț, atât psihologiei, ca știință, cât și înțelegerii generale a omului, în societate, insistând pentru luarea în serios a vieții.” (The Guardian)..


5900 lei

În stoc
-20%
Visele și moartea

Visele și moartea

Una dintre cele mai importante carti semnate de Marie-Louise von Franz, discipol devotat al lui Jung, Visele si moartea. Ce ne spun visele muribunzilor exploreaza universul oniric al omului si legaturile profunde ale visului cu lumile vizibile si invizibile. Visul este o calauza si asupra lui se apleaca atent cercetatoarea, recurgand si la instrumentele alchimiei si antropologiei.„Am descoperit – si asta confirma ceea ce Jung a spus de multe ori sau a marturisit in anumite scrisori catre apropiati, chiar daca nu a facut multe referiri in textele din opera – ca inconstientul crede intr-o viata viitoare si ca visele fac referiri clare la continuarea vietii”.Marie-Louise von Franz„Aceasta impresionanta cercetare despre visele care prevestesc moartea si continuarea individuarii dupa marea trecere este un instrument excelent pentru fiecare cititor, indiferent de convingerile religioase, de profesie si chiar de varsta, pentru ca ofera instrumente capabile sa contribuie la gestionarea Marii Transformari prin care ne este dat sa trecem cu totii si poate ca am trecut deja de foarte multe ori.”Lavinia Barlogeanu„Acest studiu extrem de interesant foloseste miturile, parapsihologia si traditia occidentala despre alchimie in incercarea de a stabili o relatie psihica intre vise, instincte si iminenta mortii. Autoarea propune teoria ca simbolismul universal sau inconstientul colectiv si structurile psihologice  care apar in visele celor care sunt pe patul de moarte reprezinta «vocea naturii din noi», care ne pregateste mintea constienta pentru moarte. Ea sugereaza ca exista o continuare a vietii psihice si dupa moarte. Prin discutarea unor structuri simbolice, cartea contribuie semnificativ la domeniile psihologiei jungiene si ale mitologiei. Capitolul final va fi in mod special apreciat de cei interesati de stiinta New Age.“    Publishers Weekly„In Visele si moartea, Marie-Louise von Franz continua sa exploreze ideea trupului subtil, de data aceasta in relatie cu procesul de transformare din preajma mortii. Prezentând vise ale oamenilor aflati pe patul de moarte si amplificarea acestora cu motive religioase, ea deomonstreaza ca avem datoria sa dam nastere corpului subtil sau corpului suprem/glorios pentru viata de dupa moarte."Remo F. Roth ..

2880 lei (-576 lei)
2304 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.