Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Ne-au ținut în viață. Radio Europa Liberă. 1970-1990

Ne-au ținut în viață. Radio Europa Liberă. 1970-1990

Liviu Tofan
  • 39,90 lei
În stoc

Wishlist

Ne-au tinut in viata este cartea de referinta despre „cel mai important fenomen mediatic romanesc din perioada comunista”, cum a fost descris Radio Europa Libera. Acest post de radio, considerat de regimul comunist din Romania drept adversarul sau cel mai periculos, a fost principala sursa de informatii necenzurate a romanilor si cutia de rezonanta a protestului lor.


„Aceasta este, in opinia mea, poate cea mai sincera carte despre Radio Europa

Libera care a aparut, pana acum, in Romania. Este cu atat mai valoroasa, cu cat autorul, Liviu Tofan, este un fost «insider» al postului, dar unul care si-a propus dificila sarcina de a lasa o marturie scriind fara ura si fara partinire – ceea ce este visul oricarui istoric de calitate.

Gratie dlui Tofan, romanii – care au fost atat de atasati de Europa Libera in acele decenii – au acum ocazia de a afla detalii (necosmetizate si nealterate de trecerea timpului) despre aceasta fereastra spre libertate pe care postul a reprezentat-o pentru multi dintre noi.” (Adrian Cioroianu)


„Ne-au tinut in viata marturiseste adevarul unei epoci, care, in ciuda aparentelor, este prea putin cunoscuta. Datoram enorm acestei institutii care s-a numit Radio Europa Libera. Datoram atat de mult catorva voci care de la un modest microfon ne tineau treji, informati, cu speranta.

Liviu Tofan se impune prin echilibrul relatarii, prin multimea detaliilor aduse la suprafata, prin cunoasterea perfecta a subiectului. Ne-au tinut in viata este o carte admirabila, care se cere neaparat citita.” (Stelian Tanase)


LIVIU TOFAN a lucrat 20 de ani in redactia romaneasca a Radio Europa Libera, intre 1973 si 1994, avansand de la redactor de stiri la sef al sectiei de Stiri si director adjunct.

Ca autor de carti, a publicat A patra ipoteza. Ancheta despre o uluitoare afacere de spionaj (Polirom, 2012) si Sacalul Securitatii. Teroristul Carlos in solda spionajului romanesc (Polirom, 2013).

Liviu Tofan este si realizator de filme documentare, filmul Brasov 1987. Doi ani prea devreme, obtinand Premiul UCIN 2017 pentru cel mai bun film documentar de televiziune.


Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Ne-au ținut în viață, Radio Europa Liberă, 1970-1990, Liviu Tofan, Editura Omnium

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.