Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu

Liviu Ioan Adrian Pleșoianu este un politician român, membru al Camerei Deputaților. În prezent face parte din grupul parlamentar al Partidului Social Democrat.România: Țara unui vis posibil

România: Țara unui vis posibil

„România: Țară unui vis posibil - Paradoxal, utopic nu e să crezi că lumea poate fi schimbată în bine, ci să consideri că ea mai poate  continuă așa cum e acum...Fie să FIM!Când vorbesc despre «țară unui vis posibil», vorbesc despre asumarea unui rol de care lumea cea mare are nevoie tocmai în aceste vremuri tulburi. Reîntoarcerea la UMAN este singură șansă de supraviețuire a speciei omenești. Orice altă «soluție» este utopică. Iar România poate juca acest rol esențial pe scenă lumii. Proiectul meu de țară are că esență, că sâmbure – reașezarea ființei omenești  în centrul oricărei preocupări!Această țară va avea multe de spus în anii ce vor urmă! Mecanismele de autoapărare ale acestui popor au fost declanșate tocmai de cei care, de câteva decenii, ne vor resemnați și cu capul plecat, temători și lipsiți de speranța, încărcați de frică și convinși că suntem cei mai răi, cei mai leneși, cei mai corupți! Anul 2019, când ne alegem noul Președinte, este anul decisiv pentru națiunea noastră. La 30 de ani după Decembrie 1989, este anul în care va trebui să ne hotărâm ce suntem și ce vom fi – neam de clone, slugi teleghidate sau oameni care preferă deplasarea perpen­diculara pe sol! Va fi anul în care vom avea de ales între resemnare și tumult pozitiv, între blazare și renaștere, între vale a plângerii și pisc al Omului. România, odată rupte lanțurile, va înceta să mai fie majordomul altora și se va transformă într-o sursă de Inspirație, într-un stat cu adevărat liber, cu adevărat independent, cu adevărat suveran, un stat care pune ființă omenească în centrul oricărei preocupări.România, odată strânse rândurile, va începe să meargă pe Drumul sau, transmutand actuală energie a Urii Vide în destin creator. Falsul proiect național al eternei «lupte anti» va fi înlocuit de «lupta pentru OM». Tema anihilatoare de spirit a luptei ÎMPOTRIVA va fi înlocuită de tema deschizătoare a luptei PENTRU...Fie să FIM! ...Mă voi încăpățâna să spun asta până vor auzi toți! Apoi, la sfârșit de 2019, vom vedea câți vom fi... Pentru că nu e vorba despre mine, e vorba despre NOI!” (Liviu Pleșoianu)..


32,00 lei

? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.