Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Dragostea florii-de-bujor

Dragostea florii-de-bujor

China, secolul al saptesprezecelea. Floare-de-Bujor are aproape saisprezece ani si, ca toate fetele de varsta ei, a fost deja promisa in casatorie de catre familie unui barbat despre care ea nu stie nimic, nici macar numele. De ziua ei, tatal sau, un om foarte luminat pentru timpul sau, ii ofera ca dar o reprezentatie dupa o opera clasica din literatura chineza, "Pavilionul Bujorului", carte care pare sa reflecte soarta tinerei fete. Desi fetele nemaritate nu au voie sa iasa in public, vor vedea reprezentatia de dupa un paravan. Acesta este momentul cand Floare-de-Bujor se indragosteste de un tanar distins si foarte aratos. "Pavilionul Bujorului" are la baza povestea adevarata a trei femei din secolul al XVII-lea din China, care s-au casatorit cu acelasi barbat, imediat una dupa cealalta. Aceste trei femei au scris impreuna prima carte, "The Three Wives' Commentary", o lucrare de critica literara despre opera "Pavilionul Bujorului". La acea vreme, femeile din China aveau voie sa citeasca opera, dar nu si sa o vada dramatizata. In secolul al XVII-lea, China avea cele mai multe scriitoare publicate comparativ cu restul lumii. Lisa See a fost fascinata de aceasta descoperire si a hotarat sa reinvie povestea lor. "Pavilionul Bujorului" a fost prima opera de fictiune din istoria Chinei, in care eroina, o fata in varsta de saisprezece ani, si-a hotarat singura destinul. "Poate cel mai interesant si mai surprinzator aspect din roman ramane relatia dintre planul terestru si planul celest, doua planuri care par sa pastreze atat de multe lucruri in comun, incat ajung sa fie greu de diferentiat. Spiritul Florii-de-Bujor continua de fapt, dupa moartea protagonistei, evolutia figurii terestre si statutul sau din lumea de dincolo pare sa fie profund conditionat si influentat de actiunile tuturor celor ramasi in viata." (Sever Gulea)..


3599 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
Insula femeilor mării

Insula femeilor mării

Marea este mai buna decat o mama. Poti sa-ti iubesti mama, dar ea tot te poate parasi. Poti iubi sau uri marea, dar ea va fi mereu acolo. Totdeauna. Marea a fost centrul vietii ei. A hranit-o si a furat de la ea, dar nu a parasit-o niciodata.  Pentru femeile haenyeo de pe insula coreeana Jeju, marea este ca o mama care le cere sa fie curajoase, insa le ofera un dar nepretuit: libertatea. Ea le primeste lacrimile si durerea, oferindu-le hrana si refugiu atunci cand pamantul este macinat de razboaie. Impletind cu maiestrie firele trecutului si ale prezentului, Lisa See ne invita sa descoperim lumea femeilor haenyeo alaturi de micutele Young-sook si Mi-ja, doua prietene care vor deveni si ele candva scufundatoare curajoase si vor duce mai departe traditiile si cultura unei insule unde femeile sunt cele care asigura supravietuirea familiei, in timp ce tatii stau acasa cu copiii. Young-sook este fiica cea mare a conducatoarei grupului de scufundatoare din comunitatea lor, in timp ce prietena sa este o orfana al carei tata a colaborat cu ocupantii japonezi. Inca de la inceput, prietenia lor sta sub semnul istoriei unui secol zbuciumat. Insa, atunci cand ocupatia japoneza se incheie in 1945, iar Coreea este divizata in cele doua zone de influenta care vor deveni Coreea de Nord si Coreea de Sud, legatura care le uneste este pusa la incercare mai mult decat oricand.Te scufunda intr-o lume si o poveste cum nu ai mai intalnit pana acum si iti aminteste cat de puternice pot si trebuie sa fie femeile pentru a supravietui...


5500 lei

În stoc
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.