Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Julien Venesson

Julien Venesson


Glutenul. Cum ne intoxică grâul cultivat în prezent

Glutenul. Cum ne intoxică grâul cultivat în prezent

O anchetă jurnalistică ce sintetizează numeroase studii științifice serioase referitoare la gluten, realizate de specialiști în imunologie, toxicologie și alergologie și din care aflăm cum consumul de grâu supus modificărilor genetice a condus la o adevărată explozie de cazuri de intoleranță la gluten sau de boli autoimune!Autoritățile sanitare publice, nutriționiștii și producătorii de alimente încurajează în mod curent consumul de cereale, susțînând că este benefic pentru sănătate. Anchetă realizată în cartea de față ne arată însă contrariul: dacă eliminăm grâul din alimentație, am putea fi mult mai sănătoși. Pentru creșterea randamentului recoltelor, agronomii au modificat foarte mult grâul din punct de vedere genetic, dând astfel naștere unor varietăți monstruoase ale plantei. Urmarea? Grâul cultivat în prezent este mult mai bogat în gluten decât în vremurile străvechi, devenind așadar toxic.  O persoană din trei are – fără să știe – o sensibilitate la această proteină. Niciodată medicii nu și-ar fi imaginat că grâul este responsabil pentru oboseală cronică, pentru probleme de digestie, pentru durerile de cap, artroză, vertij, neuropatii sau dureri musculare. Mai mult, în rândul persoanelor cu o predispoziție genetică, glutenul poate declanșa boli autoimune: boală celiaca, boală Crohn, scleroză în plăci, diabet de tip I, poliartrită reumatoidă… Dacă medicină nu reușește să va vindece problemele de sănătate, atunci poate că ar fi mai bine să va întrebați ce anume mâncați…..


3800 lei

În stoc
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.