Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Ioan Mateiciuc

Ioan Mateiciuc

Ioan Mateiciuc (n. 1986) este absolvent al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității „Al.I. Cuza” din Iași și al unui master în managementul relațiilor internaționale și al cooperării transfrontaliere, obținut la Facultatea de Istorie și Geografie, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. A fost vicepreședinte al Asociației Studenților și Absolvenților de Științe Politice Iași, iar din anul 2010 până în prezent este președinte al Asociației pentru Cultură și Solidaritate „Peter Tomaschek” din Siret, o organizație neguvernamentală cu profil socio-cultural. Din anul 2012 coordonează Festivalul Internațional de Muzică Folk și Poezie Folkever.


Open de dor

Open de dor

!!! STOC EPUIZAT„Ioan Mateiciuc scrie o poezie sinceră și vizuală, și nu pentru că se află la debut, ci pentru că, din acest loc el își asumă trăirile în formă lor cea mai simplă. Nu este autorul care să caute mijloace și metofore ce ar putea produce explozii lirice, pentru că el știe că din simplitatea această sinceră i se ivesc precum niște “măști de fecioară” visele, care sculptate cu minuțiozitate, “ies pe rând vibrând”, vin și se agață deseori de trupul și sufletul lui. Pe de altă parte, poetul este un orfic înascut, jonglează cu sunetul și îl așază în poezie că pe o poză veche de familie. Rar se mai întâmpla să descopăr un tânar debutant angajat spre poezia cu tonuri muzicale. Citindu-i volumul ai senzația că ești la un film care nu se mai termină, și asta pentru că autorul, regizorul poetic, inserează metafore și alte figuri de stil care te obligă să ramâi o vreme peste ele, cum întâlnim aici: “în sufletul meu și-au făcut adăpost / urmele cizmelor tale de gumă”. O dovadă că simplitatea este ceea ce-l definește și-l apropie de poezie și cântec găsim și în felul în care autorul se raportează la realitate: “singurul loc în care mai putem visa / e chioșcul de tablă din colț / la care nimeni nu mai vine”. Chioșcul acesta este, în fond , volumul lui de poeme, peste paginile căruia stau lipite că niște postere sau semne de ruj viziunile și trăirile poetului. Cred că peste puțin timp imaginile poetice ale lui Ioan Mateiciuc, “aidoma cântarilor din veacuri” vor fi cunoscute și recunoscute de adevărații cititori de poezie, vor fi fredonate chiar și de către “grămezile de apă”. (Paul Gorban)Cartea conține picturi spectaculoase!Carte cu autograf!..

29,00 lei

? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cât costă să ai carte?

Inchide video Vezi video!
Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.