Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Interpretarea contractului

Interpretarea contractului

Mihaela Gherghe
  • 7500 lei
În stoc

Wishlist
Lucrarea, teza de doctorat realizata sub coordonarea stiintifica a dlui prof. univ. dr. Valeriu Stoica, isi propune sa contureze, in cadrul sistemului actual de drept, o metodologie de interpretare a contractului care sa poata fi adaptata in functie de diferitele categorii de contracte cu care interpretul s-ar putea confrunta. In plus fata de exercitiul de inventariere a diferitelor reguli de interpretare, autoarea propune solutii de depasire a potentialelor blocaje judiciare care sa nu devieze complet de la scopul operatiunii configurate de parti si care sa nu presupuna o durata nerezonabila a procesului sau costuri semnificative in sarcina partilor.
 
Lucrarea este structurata in trei parti:
• Partea I - teza - urmareste contractul in acceptiunea sa clasica, ca mijloc de expresie a autonomiei de vointa, creator de norme private. Corelativ, interpretarea este, asadar, un mijloc de identificare a vointei autonome, nomothete.
• Partea a II-a - antiteza - se concentreaza asupra criticilor aduse teoriei clasice. Autoarea identifica o serie de dificultati care ridica indoieli justificate cu privire la eficacitatea regulilor de interpretare. 
• Partea a III-a incearca o sinteza a celor doua extreme si propune o metodologie de lucru.

Monografia analizeaza problematica interpretarii atat calitativ (atat la nivel national, cat si utilizand o abordare comparata), cat si calitativ, fiind inventariate peste 2.000 de decizii din practica judiciara. Concluziile lucrarii sunt extrase, asadar, pe baza unor argumente robuste din doctrina si practica, atat la nivel national, cat si international, si sunt redate intr-un format grafic usor de transpus la diferitele situatii practice cu care cititorul s-ar putea confrunta.

Etichete: Interpretarea contractului, Mihaela Gherghe, Editura Universul Juridic, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Codul fiscal. Ediția a VI-a

Codul fiscal. Ediția a VI-a

Mihaela Gherghe


7900 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.