Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
  • Inteligența materiei

Inteligența materiei

Dumitru Constantin Dulcan
  • 53,00 lei

Wishlist

„O carte care a bulversat lumea științifică românească, pentru că avea curajul să aducă în discuție o viziune asupra lumii și a universului ce părea pierdută pentru totdeauna. Erau timpurile materialismului dialectic, iar cuvinte precum "suflet" își pierduseră orice semnificație. Lumea nu mai era decât o mașînărie, la fel și oamenii. Conștiința nu mai era decât "produsul materiei superior organizate". Dumnezeu fusese izgonit din lumea oamenilor, în numele unei științe restrictive și ai cărei ochi erau acoperiți cu ochelari de cal. (...). "Inteligență materiei" era o carte în care, pe baza cercetărilor care se desfășurau în lume, dar și pe baza propriilor sale cercetări, Dumitru Constantin arată faptul că în spatele aparenței solide a materiei există un principiu energetic și informațional care organizează universul în formele pe care le cunoaștem. Că dincolo de obiectele mecanice ale lumii mai există ceva, o esență inefabilă, greu de cuprins în conceptele obișnuite despre materie, care constituie adevărată baza a universului cunoscut."  - Formulă Aș

„Inteligența materiei este unică în literatură științifică românească prin cantitatea de informație prezentată într-o sinteză integratoare ce va face cinste dvs. și culturii românești. A fost o reală plăcere intelectuală marcată de un interes crescând cu fiecare capitol nou parcurs. Este o mare onoare pentru mine că v-am citit.” (Romulus Vulcănescu, Scrisoare către autor, 13 iulie 1995)

„Un gen de lucrare încă neutilizat în literatură noastră, iată ce este volumul Inteligență materiei...Întreagă lucrare poate fi considerată că o biografie a evoluției materiei pe acest lung și complicat drum al „inteligenței” și o descriere a aventurii sale cosmice spre înaltul pisc al inteligenței umane.” (Prof. univ. dr. Petre Brânzei (1981)

„Inteligență materiei” a primit în 1992 premiul pentru filosofie "Vasile Conta" al Academiei Române.


Etichete: Alexandria Librării, Inteligența materiei, Dumitru Constantin Dulcan, Editura Eikon

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Cât costă să ai carte?

Inchide video Vezi video!
Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.