Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Un continent fracturat

Un continent fracturat

Ian Kershaw
  • 64,90 lei
În stoc

Wishlist

După ororile copleșitoare ale primei jumătăți a secolului XX, descrise de Ian Kershaw în volumul anterior, Drumul spre iad, anii 1950–2017 au adus pace și relativă prosperitate în majoritatea țărilor Europei. Îmbunătățirile economice importante au transformat continentul. Era catastrofală a celor două războaie mondiale s-a transformat într-un trecut ceva mai îndepărtat, deși umbra sa lungă a continuat să influenţeze mentalități.

Europa era acum un continent divizat, trăind sub amenințarea nucle - ară, într-o perioadă marcată intermitent de anxietate. Europenii au trăit senzațiile unui adevărat montagne russe, implicați într-o serie de eveni - mente care amenințau să se transforme în dezastru, nemaifiind stăpânii propriilor destine: pentru o mare parte a perioadei, SUA și URSS i-au redus efectiv la niște figuri neajutorate, ale căror destine erau dictate de ce - rințele Războiului Rece. Au existat succese răsunătoare – dizolvarea blocu - lui sovietic, dispariția dictaturilor și reunificarea cu succes a Germaniei. Dar accelerarea globalizării a adus noi vulnerabilități. Impactul crizelor de după 2008 a reprezentat cel mai clar avertisment pentru europeni că nu exista nici o garanție de pace și de stabilitate.

În această carte remarcabilă, Ian Kershaw creează o adevărată pano - ramă a lumii în care trăim. Inspirându-se din exemple de pe tot conti - nentul, Un continent fracturat ne va face să regândim ideea de Europa și ce înseamnă să fii european.
  • Autor: Ian Kershaw
  • Editura LITERA
  • ISBN: 978-606-33-3761-1
  • Număr pagini: 816
  • Limba: Română
  • Format disponibil: Paperback
  • Dimensiune: 13,7x20
  • Anul: 2019

Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Un continent fracturat, Ian Kershaw, Editura Litera, Kronika, Reducere, Carte, Autor, Online, Istorie, Preț

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Şi munţii au ecou

Şi munţii au ecou

Khaled Hosseini


39,90 lei

O veșnicie și încă o zi - James Bond, 007
Neurofitness

Neurofitness

Rahul Jandial


39,00 lei

Valul uman. Cum şi-au modelat oamenii lumea
Degustătoarele

Degustătoarele

Rosella Postorino


39,00 lei

Nouă străini

Nouă străini

Liane Moriarty


55,00 lei

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.