Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Eu, H.Z., Aventurierul

Eu, H.Z., Aventurierul

Haralamb Zincă
  • 2990 lei
Stoc epuizat

Wishlist

Aceasta carte este mai mult decat o autobiografie. Dincolo de notatiile privind viata sociala si politica, Haralamb Zinca vorbeste pe larg despre procesul de creatie, despre documentarea pentru anumite carti, dar si despre anchetele sociale realizate in anii ’60.


Pe langa peripetiile din copilarie, mutarea de la Roman in Capitala – pentru ca tatal sau, „in loc sa-si vada de meserie, se tinea de transformarea lumii“ –, viata luata de la capat intr-o fundatura bucuresteana si incercarile parintilor de a-l insura cu o fata cu zestre, afl am si o multime de lucruri despre starea Romaniei anului 1945. Ni se dau detalii despre formarea unor colosi industriali precum IAR sau Tractorul, despre scandalurile din spatele acestora, dar si despre viata la sate din timpul procesului de colectivizare, cu personajele pitoresti, dar si tragice ale acelor vremuri.


Haralamb Zinca (pseudonimul literar al lui Hary Isac Zilberman) s-a nascut pe 4 iulie 1923, la Roman. A scris peste 50 de romane politiste si de spionaj, dar si jurnale de front si carti de cercetare istorica. Este considerat parintele literaturii de gen din Romania, Sfarsitul spionului fantoma fi ind prima carte de spionaj scrisa de un autor roman, iar O crima aproape perfecta, prima carte politista. A fost unul dintre cei mai vanduti scriitori romani ai epocii sale. Cartile lui, tiparite in tiraje de 250 000-300 000 de exemplare, se epuizau in doar cateva zile. Cazurile inventate de el erau atat de surprinzatoare, incat anchetatorii profesionisti ii cereau sfaturi pentru rezolvarea unor cazuri reale. A fost distins cu Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti – pentru cartea-document Si a fost ora H (1971) – si cu Premiul Uniunii Scriitorilor (1976). A murit, dupa o lunga suferinta, la Bucuresti, pe 24 decembrie 2008.


Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Eu, H.Z., Aventurierul, Haralamb Zincă, Editura Publisol

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Ochii doctorului King

Ochii doctorului King

Haralamb Zincă


2990 lei

Un glonte pentru rezident

Un glonte pentru rezident

Haralamb Zincă


2990 lei

Moartea m-a bătut pe umăr

Moartea m-a bătut pe umăr

Haralamb Zincă


2990 lei

Destinul căpitanului Iamandi

Destinul căpitanului Iamandi

Haralamb Zincă


3490 lei

Limuzina neagră

Limuzina neagră

Haralamb Zincă


2990 lei

Noaptea Cea Mai Lungă: Dincolo de întuneric

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.