Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Gina Bradea

Gina Bradea

S-a mutat la ţară, scrie cărţi de bucate cu mare succes la public şi va găti pentru români de Ziua Naţională, la Alba Iulia. Gina Bradea (50 de ani) s-a impus în ultimii ani ca fiind autoarea unuia dintre cele mai citite bloguri culinare româneşti deşi, culmea, atunci când şi-a deschis site-ul locuia în Italia.

Românca Gina Bradea (50 de ani) are o poveste de viaţă atipică. A făcut carieră în ţara natală, a plecat de la nivelul de ospătăriţă şi a ajuns să lucreze la nivel managerial înalt, după care, brusc, s-a mutat în Italia şi a reuşit, de acolo, să se impună ca unul dintre cei mai importanţi bloggeri culinari români. Apoi, după alţi şase ani, la fel de surprinzător, a ales să lase baltă „Cizma“, să se întoarcă în ţară şi să pună bazele unei gospodării la porţile Deltei, în cunoscutul sat pescăresc Revărsarea. Spusă pe scurt, povestea Ginei pare cumva simplă, însă, dacă este să o luăm un pic pe îndelete, vom descoperi o lume aparte, care are atingere în multe locuri cu milioanele de destine ţesute în impresionanta tapiserie a migraţiei româneşti. Fiecare decizie a ei are la bază situaţii complicate, ba chiar mici drame, dar şi o nestăvilită dorinţă de a arăta că se poate face treabă bună în orice domeniu dacă există suficientă voinţă. De la munca de jos la management

Românca Gina Bradea (50 de ani) are o poveste de viaţă atipică. A făcut carieră în ţara natală, a plecat de la nivelul de ospătăriţă şi a ajuns să lucreze la nivel managerial înalt, după care, brusc, s-a mutat în Italia şi a reuşit, de acolo, să se impună ca unul dintre cei mai importanţi bloggeri culinari români. Apoi, după alţi şase ani, la fel de surprinzător, a ales să lase baltă „Cizma“, să se întoarcă în ţară şi să pună bazele unei gospodării la porţile Deltei, în cunoscutul sat pescăresc Revărsarea. Spusă pe scurt, povestea Ginei pare cumva simplă, însă, dacă este să o luăm un pic pe îndelete, vom descoperi o lume aparte, care are atingere în multe locuri cu milioanele de destine ţesute în impresionanta tapiserie a migraţiei româneşti. Fiecare decizie a ei are la bază situaţii complicate, ba chiar mici drame, dar şi o nestăvilită dorinţă de a arăta că se poate face treabă bună în orice domeniu dacă există suficientă voinţă. De la munca de jos la management Gina recunoaşte că nu i-a fost niciodată uşor în viaţă. Născută într-o familie care s-a înfiripat la Galaţi din jumătăţi venite din două zone rurale bazate pe tradiţii complet diferite (patriarhalitatea rurală moldavă din partea mamei, versus asprimea tenace a Deltei din partea tatălui) n-a fost lăsată niciodată să viseze. I s-a repetat obsesiv că nu-i timp de vise şi că trebuie să înveţe o meserie simplă şi să-şi câştige pâinea cu ea. „Uite, mie îmi plăceau cărţile. Preferam să stau nemâncată, dar să-mi cumpăr cărţi. Veneau cărţi la pachet, multă maculatură, cărţi care nu se prea vindeau, amestecate cu una sau două foarte bune. Dacă te interesa o carte care apărea în mai multe volume, trebuia să iei mai multe pachete, deci o grămadă de maculatură ca să ajungi să ai o carte cu toate volumele. Ai mei n-au înţeles ce vreau eu de la viaţă şi mi-au trasat destinul inclusiv cu palma“, îşi aminteşte Gina. Forţată de situaţie, a ajuns să urmeze o şcoală profesională de Alimentaţie Publică. „Am ajuns la profesională, după nişte bătăi zdravene, pentru că la profesională se dădeau, chipurile, şi bani. Ne dădeau o dată pe trimestru nişte chiloţi supraelastici, nişte haine din alea care nu se vindeau, nişte caiete, pixuri şi radiere, iar bani – mai puţin“, povesteşte românca.


50 de rețete de post

50 de rețete de post

Încep acum o serie de cărți numite „50 de rețete“. Voi publica rețete pentru toată familia, pentru toate gusturile, toate buzunarele și toate ocaziile, în așa fel încât să aveți fiecare ceea ce vă doriți.Încep cu 50 de rețete de post, pentru că sunt cele mai cerute rețete de pe blogul meu. Cu toții iubim preparatele făcute doar din fructe și legume, indiferent dacă ținem sau nu post, dacă suntem vegetarieni sau nu, dar vrem ceva bun, fără carne.Veți găsi 50 de rețete de post extrem de gustoase, așezate pe categorii: antreuri (aperitive), salate, sosuri, supe și ciorbe, mâncăruri, pâine si aluaturi și dulciuri.Totul de post, gustos și sănătos, gătit curat, natural, fără prăjeli. Vom folosi din belșug fructe și legume proaspete, verdețuri și condimente care ne vor ajuta să obținem cele mai delicioase preparate. Veți găsi și rețete românești, dar și din bucătăria internațională, rețete tradiționale sau mai moderne, dar povestite pas cu pas.Și o să vă dau sugestii, trucuri, idei de preparare și prezentare în mai multe feluri.Așa că, vă invit să gătim împreună bunătăți de post.Vom folosi fără zgârcenie 2 ingrediente secrete: fiecare preparat va fi asezonat din belșug cu multă dragoste și cu un strop de bunătate.Poftă bună, rețete cu Gina Bradea!„Interpretarea bucătăriei tradiționale românești poate reprezenta o provocare însemnată pentru un novice, pentru Gina Bradea este doar o confirmare a experienței, expresia anilor de cercetare și experimentare. A duce la un alt nivel povestea identității locale, a ceea ce te definește ca locuitor al plaiurilor mioritice este un pas esențial în devenirea ca specialist al acestui segment din gastronomie.Pentru cei care nu au avut ocazia să se convingă asupra acestui aspect, îi invit să privească cu atenție preparatele Ginei Bradea! Ea este unul dintre puținii specialiști din domeniu care stăpânește bine bucătăria tradițională și tehnicile de preparare.Separat de abilitățile culinare, Gina este autorul a celui mai complex site de specialitate, în care găsim o serie impresionantă de rețete explicate în cel mai frumos stil, caracteristic ei. Este de apreciat dorința sa de a pune pe hârtie rețetele bucătăriei vechi, mâncărurile sănătoase ale străbunilor noștri care s-au hrănit cu ce aveau în jurul gospodăriilor, produse oferite de „felia“ lor de pământ!Înaintea publicațiilor de specialitate, multă vreme cunoștințele din bucătăria tradițională se transmiteau prin „viu grai“, cum spuneau țăranii, din generație în generație, de la mamă la fiică, de la bunici la nepoți. Prin intermediul cărților, pasionații precum Gina Bradea sunt cei care reușesc să păstreze în timp universul culinar tradițional, evidențiind în mod sigur și diversificarea artei culinare.Astăzi, mai profund ca ieri, când cu toții facem eforturi de a ne regăsi, de a înțelege identitatea noastră culturală, de a recunoaște măsura în care suntem tributari mediului socio-cultural din care provenim, demersurile precum cel inițiat de Gina Bradea trebuie susținute, promovate, deoarece tot ceea ce însemnă patrimoniul nostru cultural imaterial este un bun comun, al tuturor românilor, care trebuie conservat cu toate resursele posibile!” (Radu Constantin Zărnescu)..


3940 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
Gătește cu Gina

Gătește cu Gina

Gustul unic de acasă este un ghid complet pentru gospodine și bucătari care include peste 100 de rețete pentru ciorbe, antreuri, mâncăruri, sosuri, dulcețuri și alte delicatețuri, toate explicate cu drag și foarte multe amănunte utile. În această carte, pofticioșii vor găsi toate rețetele esențiale de care au nevoie pentru a trăi o viață cu gust.Hai să gătim împreună mâncăruri simple, gustoase și sănătoase, fără exces de grăsimi și prăjeli, dar respectând totuși moștenirea mamelor și bunicilor noastre. – Gina BradeaAceste cărți nu trebuie să lipsească din bucataria ta dacă:Iubești mâncarea cu gust și vrei să înveți să prepari mâncăruri ca la mama acasă.Îți place să încerci mereu preparate noi din bucătăria tradițională și din cea internațională.Îți dorești să înveți să pregătești un meniu variat și sănătos pentru cei dragiVrei să ai mereu la îndemână inspirație pentru preparate delicioase.Și, cel mai important:Pui un strop de pasiune și o linguriță cu vârf de iubire în fiecare farfurie.Peste 150 de rețete pentru ciorbe, supe, salate, tocănițe, fripturi, aluaturi, plăcinte și prăjituriIndicații, trucuri și sfaturi care oferă și celor mai cunoscute rețete o aromă specialăExplicații detaliate, complete, care îți arată pas cu pas cum poți transforma ingrediente simple în preparate delicioaseInformații practice despre unitățile de măsură și tehnicile specifice folosite în bucătărie...


5900 lei

În stoc
Prăjituri de casă

Prăjituri de casă

Descoperă rețetele care îți fac viața mai dulce!De la plăcinte cu umpluturi generoase la checuri pufoase, la ciocolată de casă și prăjituri cu foi fragede și creme răcoritoare, Gina Bradea a strâns în această carte rețetele pe care mamele și bunicile noastre le păstrau în caiete îngălbenite de vreme și le pregăteau cu dragoste pentru a ne oferi cele mai dulci amintiri ale copilăriei noastre.Gătește alături de Gina Bradea deserturi pentru toată familia!Descoperă rețete pentru checuri cu cacao și cu fructe, plăcinte de tot felul, ciocolată de casă, rulade, prăjituri cu foi așa cum pregăteau mamele și bunicile noastre.Doamna Gina, așa cum îi spun gospodinele și gurmanzii care îi urmăresc de ani și ani blogul plin ochi de rețete, a pus în aceste cărți toate secretele deslușite cu trudă în aburul dens al cratițelor fierbinți și al plăcintelor proaspăt ieșite din cuptor. Astfel, toți cititorii vor găsi ceva pe gustul lor, de la începătorii într-ale bucătăriei, la cei mai rafinați chefi.Într-o epocă în care lumea pare că se îndepărtează de tradiții, de tot ceea ce am moștenit bun și frumos de la străbunii noștri, Gina Bradea încearcă să transmită generațiilor noi lucruri frumoase și valoroase pe care ar fi mare păcat să le pierdem. Și nu mă refer doar la rețete culinare, ci la autenticitate, la bunătate, respect și dragoste de oameni. Gina nu este doar o gospodină pasionată așa cum ni le amintim cu drag pe bunicile și pe mamele noastre, ci este și un om minunat, un exemplu frumos care are multe de transmis. -- Irina Binder, scriitoare..


5500 lei

În stoc
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.