Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Gestapo. Mit și realitate despre poliția secretă a lui Hitler

Gestapo. Mit și realitate despre poliția secretă a lui Hitler

Frank McDonough
  • 45,00 lei
În stoc

Wishlist

„O mărturie cutremurătoare, meticulos detaliată, a brutalității statale, care este mai convingătoare decât orice roman.” (Dan Snow)

O privire incisivă ce surprinde viața cotidiană în cel de–al Treilea Reich, prezentând mărturiile cutremurătoare ale victimelor terorii naziste și analizând cu luciditate miturile larg răspândite despre Gestapo și modul de funcționare al acestuia 

„Această fascinantă și captivantă lucrare, bazată pe dosare originale din arhivele Gestapoului, reunește o serie întreagă de istorii care aduc la lumină soarta tragică a victimelor terorii naziste și motivațiile cetățenilor germani responsabili de denunțarea lor. Examinând în detaliu modul în care Gestapoul i-a tratat pe evrei, comuniști, disidenții religioși și pe toți marginalia societății, McDonough a realizat o strălucită, bine scrisă și profund semnificativă analiză a faimoasei poliții secrete a lui Hitler.” (Andrew Roberts)

„Scrisă cu o superbă competență științifică, dar oferind o lectură foarte accesibilă.” (Dan Snow)

„…minuțios documentată și elegant scrisă… Gestapo este în egală măsură surprinzătoare și edificatoare și stabilește o nouă ștachetă pentru investigarea unui subiect de o importanță crucială.” (Roger Moorhouse)

Construită pe baza unor cercetări efectuate în arhive nepublicate până acum, cartea de față constituie cea mai detaliată, concludentă și demnă de încredere prezentare a poliției secrete a lui Hitler – Gestapoul. Lucrarea revelă modul în care această organizație – care nu era atât de mare pe cât se credea – a reușit, prin manipulări și înțelegeri ascunse cu populația civilă, dar beneficiind și de surprinzător de numeroasele denunțuri voluntare din partea acesteia, să devină un instrument infailibil al terorii. Deși era o instituție puternică, nu era invincibilă, iar McDonough prezintă deopotrivă poveștile fascinante și mai puțin cunoscute ale celor care s-au opus regimului nazist și administrației sale opresive.

  • Autor: Frank McDonough
  • Editura TREI
  • ISBN: 978-606-400-405-5
  • Număr pagini: 272
  • Limba: Română
  • Format disponibil: Paperback
  • Dimensiune: 15x22,5
  • Anul: 2019

Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Gestapo, Mit și realitate despre poliția secretă a lui Hitler, Frank McDonough, Editura TREI, Istorie, Reducere, Carte, Autor, Online, Preț

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Ce-aș fi eu fără tine?

Ce-aș fi eu fără tine?

Guillaume Musso


49,00 lei

După ce ne-am certat

După ce ne-am certat

Anna Todd


55,00 lei

Iubește-te ca și cum viața ta ar depinde de asta
Eu, acuzatul

Eu, acuzatul

Imran Mahmood


30,00 lei

Marile mistere ale picturii

Marile mistere ale picturii

Gerard Denizeau


135,00 lei

Îngeri la vârful degetelor mele

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.