Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Bunul doctor din Varșovia

Bunul doctor din Varșovia

Elisabeth Gifford
  • 32,00 lei
În stoc

Wishlist
Povestea doctorului Korczak a cunoscut numeroase ecranizări de-a lungul timpului, probabil cea mai reușită fiind realizată în 1990 de Andrzej Wajda. Ne aflăm în anul 1940, în Varșovia. Ghetoul evreiesc se află sub teroarea nazistă. Între zidurile acestuia, nenumărați oameni au de suferit privațiuni inimaginabile. Printre ei, și copiii de la orfelinatul de acolo. Și totuși, în acest întuneric al disperării, un om aduce o licărire de speranța copiilor. E vorba de dr. Janusz Korczak, directorul orfelinatului, o personalitate de marca a timpului. „Nu abandonezi copiii în asemenea vremuri”, obișnuia el să spună. Ceea ce a și făcut, aparandu-i până în ultima clipă. El e ajutat în lupta să pentru binele micuților de doi tineri, Mișa și Sofia, povestea lor de dragoste împletindu-se în mod dramatic cu cea a celorlalți evrei încercați de destin și de tăvălugul istoriei. Mărturiile lor i-au folosit drept sursă de inspirație autoarei pentru crearea acestui tulburător român-document, în care realitatea și ficțiunea fuzionează extraordinar. Tema principala a acestuia e viață care, în ciuda ororilor războiului, renaște permanent prin iubire și jertfă.

Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Bunul doctor din Varșovia, Elisabeth Gifford, Editura Meteor Press

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Luminile pierdute din st. Kilda. Speranta regasirii

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.