Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Mântuirea prin necredință

Mântuirea prin necredință

Valeriu Stancu
  • 5899 lei
În stoc

Wishlist

Valeriu Stancu este unul dintre poetii ieseni cunoscuti, gratie traducerilor sale, in multe tari ale lumii. Criticul Ioan Holban spunea despre o ipostaza a poeziei acestuia vazuta ca o cale a regasirii divinitatii, alternativa la spatiul devitalizat. O definitie a poeziei dintotdeauna. Volumul Mantuirea prin necredinta include poeme scrise in ani diferiti dar reluand aceeasi tema pe care ne-am obisnuit s-o definim prin Psalmii arghezieni: versiunea poetica, implicit apocrifa a Credintei. Poemele lui Valeriu Stancu din acest grupaj de motive cristice (nu de subiecte crestine, cum s-ar crede, ci anume de texte in care apar motivele credintei in Hristos) pot fi puse sub semnul acestei declaratii cu valoare de moto: Dumnezeul la care ne inchinam/ ni l-am faurit fiecare / dupa chipul si asemanarea noastra. Ele explica nu doar un crez poetic, ci si un principiu general al credintei de orice natura. In ultima instanta, poezia e un act umanist prin definitie. Subiectiva, egocentrista, ea vorbeste, mai mult decat orice alt gen (nu doar literar, ci si artistic), despre sine, despre lumea interioara, care, odata exprimata, devine un univers, un bun pentru toti. Consecutiv, dintr-un pur act narcisiac iese o expresie prin excelenta altruista, o lume daruita lumii: Hai naste-ma, Doamne,/ E iarna, pustiu,/ Rod vifori din mituri divine.../ Hai naste-ma, Doamne,/ Colinda sa-mi fiu/ Ca steaua pornit-a spre mine!. Volumul se adreseaza tuturor iubitorilor de poezie romana contemporana.


Etichete: Mintuirea prin necredinta, Valeriu Stancu, Editura Stiinta, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Poezie europeană contemporană

Poezie europeană contemporană

Valeriu Stancu


9490 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.