Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
MemoMed 2019, Volumele I și II. Ediția 25

MemoMed 2019, Volumele I și II. Ediția 25

Dumitru Dobrescu
  • 9700 lei
În stoc

Wishlist

Cartea MEMOMED 2019 ediția 25 este structurat în două volume.

Lucrarea MEMOMED 2019 este recomandată atât medicilor și farmaciștilor cât și celor interesați de cunoașterea celor mai noi informații și practici terapeutice.

Volumul 1 - Memorator de farmacologie alopată: 1152 pagini

Volumul 2 - Ghid farmacoterapic alopat și homeopat: 344 pagini

„Ajuns la un sfert de secol de existența, Memoratorul de Medicamente a fost și a rămas un instrument practic utilizat de către farmaciști și de către medici pentru actualizarea continuă a informațiilor din domeniul medicamentului și pentru prescrierea optimă a acestora.

Am asistat în ultimii ani la fenomenul de creștere a procentului de pacienți vârstnici în populație și implicit la o creștere a cererii pentru serviciile medicale datorată polipatologiei și polimedicatiei întâlnite la această categorie de populație. De asemenea, bolile cu mortalitate mare și cu frecvența crescută în populație au determinat producătorii de medicamente să investească în cercetare pentru descoperirea unor molecule noi, eficiente și sigure.

Cu toate că introducerea medicamentelor noi în terapie, reprezintă un proces complex, anevoios și costisitor, cercetarea din ultimii 20 de ani s-a concentrat asupra unor arii terapeutice neacoperite suficient din punct de vedere farmacologic: boli degenerative, cancer, patologii inflamatorii cronice cu componentă autoimună, boli rare. În acest context, o amploare deosebită a luat-o dezvoltarea terapiei biologice, anticorpii monoclonali nou înregistrați antagonizand fie efectul citokinelor (IL1, IL6; TNFa etc.) fie efectele activării unor factori de creștere implicați în dezvoltarea și progresia tumorilor: factor de creștere epidermic, molecule de adeziune ale celulelor epiteliale, factor de creștere endotelial vascular, factor de creștere epidermic uman, etc.

O atenție deosebită a fost acordată bolilor rare și chiar dacă cercetarea în acest domeniu este relativ deficitară datorită eșantionului de populație restrâns, progresele făcute prin autorizarea medicamentelor orfane sunt remarcabile.

Industria farmaceutică a investit și în domeniul formulărilor farmaceutice noi și al asocierilor fixe de medicamente cu scopul creșterii aderenței la tratament.

Toate aceste informații sunt incluse în ediția curentă a Memoratorului de Medicamente și contribuie la informarea continuă a profesioniștilor care lucrează în domeniul sănătății.” (Acad. Prof. Dr. Doc. Dumitru Dobrescu, în prefață lucrării MEMOMED - ediția 25)


Etichete: Librărie, Alexandria Librării, MemoMed, Volumele I, II, Dumitru Dobrescu, Editura Universitară, Carte, Reducere, Autor, Online, Medicină, Preț

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Manual de farmacologie pentru asistenți medicali și asistenți de farmacie
Anatomia Omului, Vol. 2 Splanhnologia

Anatomia Omului, Vol. 2 Splanhnologia

Victor Papilian


14990 lei

Medicina interna pentru cadre medii

Medicina interna pentru cadre medii

Corneliu Borundel


11990 lei

Manual de prim ajutor
Explorări funcționale în medicina internă
MemoMed 2022 Editia 28

MemoMed 2022 Editia 28

Dumitru Dobrescu


9700 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.