Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Divina piață

Divina piață

Dany-Robert Dufour
  • 6490 lei
În stoc

Wishlist

„N-am avut intenţia să spunem că situaţia e disperată pentru a ne complace cu toţii în lamentări funerare. Ne-am dorit să schiţăm un plan general suficient de precis pentru a putea trece la acţiune şi a depista modalităţi de apărare. Ca să numim pericolul şi ca să putem trece la fapte, trebuie plecat de la localizarea riscurilor care ameninţă Logosul şi Cetatea, pentru a şti împotriva cui şi împotriva a ce trebuie să luptăm: liberalismul, care e susţinut de un ansamblu de forţe politice foarte disparate, al căror spectru se întinde de la... extrema stângă libertară până la extrema dreaptă liberală. Clivajele obişnuite ale confruntării politice au fost depășite. Sub acest aspect, ne apropiem de situaţia din Statele Unite, unde liberalismul este o ideologie comună dreptei şi stângii americane.”

Dany-Robert Dufour

 

„Mașinizarea omului nu înseamnă umanizarea mașinii. Procesul dezumanizării implică renunțarea la o dimensiune specific umană, transcendentalitatea, cum o numește Dufour, încercând să recupereze proiectul Iluminismului modern, al cărui prim reprezentant este Immanuel Kant. (…) Dufour constată, în spatele procesului de desubiectivizare şi de transformare bionică a omului, presiunea poruncitoare a pieţei. Fiu de anarhist, Dany-Robert Dufour nu are materialul genetic necesar pentru a deveni un cap de şcoală filosofică. Însă ideile sale apără virtuţile unei umanităţi care nu are ca ţel transformarea sa mecanică, ci autonomia modernă.”

Claudiu Gaiu

 

„Cum se întâmplă adesea, chiar atunci când ne credem liberi, eliberaţi, trăind într-o societate cu aspecte liberale hotărâtoare, tocmai atunci intrăm într-o nouă formă de alienare. Care, în cazul nostru, se împământenește pe măsură ce sistemul nostru liberal actual e pe cale de a se preschimba într-o nouă dogmă. Să ne întrebăm, așadar, dacă nu cumva tocmai ceea ce se prezintă azi ca remediu universal, ca vindecare a tuturor relelor ce au afectat înainte faptul-de-a-fi-împreună şi faptul-de-a-fi-tu-însuţi, nu se poate transforma într-o boală nouă. Bineînţeles că liberalismul ne-a izbăvit de toate opresiunile anterioare, ne-a adus binefaceri esenţiale în privinţa libertăţilor colective şi individuale, a permis sporirea fără precedent a bogăţiei globale. Însă poate că el este azi pradă unei preschimbări foarte problematice.”

Dany-Robert Dufour


Etichete: Divina piață, Dany-Robert Dufour, Alexandria Publishing House, carte, promotie, librarie, Alexandria Librarii, reducere

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.