Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Președinții. 250 de ani de leadership politic american

Președinții. 250 de ani de leadership politic american

Iain Campbell Dale
  • 13490 lei
În stoc

Wishlist

Un compendiu fascinant al vietii politice si al sistemului politic american

Acest volum-eveniment reuneste portretele neretusate ale celor 46 de presedinti americani din ultimii 230 de ani, de la George Washington la Joe Biden.

Eseurile stralucite dedicate presedintilor americani dezvaluie informatii–cheie despre destinul Statelor Unite ale Americii ca superputere mondiala si despre razboaiele interne sau despre conflictele internationale in care s-au implicat. De asemenea, nu lipsesc analize ale scandalurilor care au tinut primele pagini ale ziarelor, precum Watergate sau Monca Lewinsky, ori descrieri ale momentelor care au marcat istoria omenirii, precum 11 septembrie 2001. Problema sclaviei este expusa pe larg, de la modul in care a dominat deciziile politicii interne pana in 1865, la consecintele pe termen lung, resimtite si in zilele noastre. Practic, urmarind parcursul Americii de la o colonie britanica la marea putere mondiala de astazi, vei capata o viziune revelatoare asupra evolutiei intregii lumi in ultimii 200 de ani. 

Portretele presedintilor americani cuprind atat caracterizari inedite si detalii despre viata personala, cat si repere esentiale privind activitatea lor in politica interna si externa, raportarea la sistemul juridic si la Constitutie, colaborarea cu membrii Congresului, impactul asupra vietii cetatenilor. Parca scrise pentru a raspunde curiozitatilor aprinse ale cititorilor, expunerile sunt presarate cu picanterii si cu detalii mai putin cunoscute de publicul larg, dar la fel de valoroase, care au puterea de a darama mituri si de a schimba perceptii.

Autorul si comentatorul politic britanic Iain Dale a reunit o serie de istorici, politicieni, jurnalisti si academicieni, propunandu-le sa scrie intr-un mod atractiv povestea reala a cate unui presedinte american si incurajandu-i sa isi exprime propriile opinii. Nu au fost alesi intamplator, ci a cautat ca autorii eseurilor sa aiba o experienta sau o pasiune care sa ii lege de subiectul lor. Unii dintre ei au avut functii importante, chiar in proximitatea Casei Albe. Cu totii si-au bazat expunerile atat pe documente istorice, cat si pe marturii inedite.

Asadar, din uniunea textelor celor 46 de autori despre cei 46 de presedinti americani, a rezultat o carte-raspuns fascinanta, o chintesenta a celor mai valoroase biografii si lucrari de cercetare despre presedintii americani. O lectura recomandata atat initiatilor, celor pentru care politica face parte din viata cotidiana, cat si cititorilor dornici sa desluseasca ce se intampla in lume si mai ales de ce.


Etichete: Presedintii, 250 de ani de leadership politic american, Iain Campbell Dale, Editura All, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.