Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Distracția care ne omoară. Discursul public în epoca televizorului

Distracția care ne omoară. Discursul public în epoca televizorului

Neil Postman
 • 4200 lei
Stoc epuizat

Wishlist

Distracția care ne omoară rămâne cea mai citită și mai influentă carte a  lui Neil Postman, fiind tradusă în mai mult de douăsprezece limbi și continuând să fie un bestseller la 30 de ani de la apariție. O carte cu adevărat profetică, scrisă în 1985 și înfricoșător de proaspătă, adevărată și relevantă astăzi. Postman arată cum televiziunea a transformat prezentarea faptelor sau a ficțiunii în divertisment, afectând puternic educația, politica sau religia și canalizându-ne atenția, banii și energiile într-o manieră care ne face susceptibili de a fi mult mai ușor manipulați social, politic sau economic. Inspirat de această carte, Roger Waters, liderul trupei Pink Floyd, a realizat albumul Amused to Death (1992). 

„Una dintre cele mai importante, mai deștepte, mai bine și mai elegant scrise cărți care au apărut în ultimii 30 de ani. Probabil de aia s-a și vândut până acum în lume în peste 200.000 de exemplare. Așa că, dacă vi se pare că relația dintre cărți și TV e fix aceea de pe coperta cărții și dacă vi se pare că televizorul ne-a schimbat total lumea, viața și modul de a (nu mai) gândi, nu ratați minunăția asta de carte, publicată în condiții grafice excelente de Editura Anacronic.” (Silviu Man, traducătorul cărții)

„O carte pentru cei care vor să înțeleagă de ce cultura de azi nu mai este cultură, de ce educația nu mai poate fi numită educație. Noile canale de propagare a informației modifică nu doar calitatea informației. Produc mutații psihologice, generând o nouă tipologie umană: video-copilul, ahtiatul după distracție, neofilul, dependentul de „știri”, omul trivial, hedonistul hipertehnologizat. Un volum care a fost scris în 1985, din familia cărților profetice – „1984”, „Minunata lume nouă” -, dar și a textelor care încearcă să semnaleze iminența dezastrului- din care mai fac parte „Cele opt păcate capitale ale omenirii civilizate”, „Criza lumii moderne”, „Homo videns”, „Nihilismul – rădăcina Revoluției în epoca modernă”, „Criza spiritului american”, „O Americă înfricoșătoare”, „Fuga de Dumnezeu”. (Ciprian Voicilă)


 • Autor: Neil Postman
 • Editura ANACRONIC
 • ISBN: 9786069412831
 • Număr pagini: 240
 • Ediție: I
 • Limba: Română
 • Format disponibil: Paperback
 • Dimensiune:
 • 14,5x22
 • Anul: 2016

Etichete: Alexandria Librării, Distracția care ne omoară, Discursul public în epoca televizorului, Neil Postman, Editura Anacronic

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Sufletul omului

Sufletul omului

Erich Fromm


3300 lei

Mintea supraumană

Mintea supraumană

Berit Brogaard
Kristian Marlow


3700 lei

Trei săptămâni, cu trei copii
Introducere în terapia psihanalitică
Fiicele tatălui, fiii mamei

Fiicele tatălui, fiii mamei

Verena Kast


3500 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.