Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Din vremea lui Tudor

Din vremea lui Tudor

Radu Oltean
  • 14900 lei
În stoc

Wishlist

Istoria evenimentelor care au culminat cu revolutiile de la 1821 este incalcita, sinuoasa, tesuta din faptele a sute de personaje de tot felul. Radu Oltean izbuteste sa o spuna pe inteles, in cuvinte si in imagini pline de viata. Asa cum ne-a obisnuit de-a lungul anilor, reconstituirile sale vizuale se bazeaza, pana la detaliu, pe studiul minutios al cercetarilor istorice si al izvoarelor: texte, artefacte, iconografie de epoca. Din toate acestea ni se developeaza filmul unor vremuri de un pitoresc salbatic, un western balcanic in care fiecare scena ne tine cu sufletul la gura. Figura lui Tudor Vladimirescu s-a inaltat din colbul si noroaiele unei margini de lume asezate la granitele a trei imperii. Europa era maturata de valul pornit din Franta lui Napoleon, care ajunsese sa se sparga si in partile noastre. Valahia Mica fusese devastata ani de zile de turcii lui Pazvante, pasa de Vidin, iar acum muscalii se luptau cu otomanii la Dunare, in marginile Serbiei si Bulgariei. In aceste lupte a deprins Tudor meseria armelor si asa a ajuns el mai-marele pandurilor olteni. Dupa razboi a venit voda Caragea, si odata cu el ciuma, care parea ca aduce sfarsitul lumii. Dupa fuga lui, pe tronul Valahiei a urcat ultimul domn din Fanar. Veacul fanariot a luat sfarsit ca din intamplare. Scanteia care i-a pus in miscare si pe greci, si pe romani a pornit dintr-o increngatura de intrigi si ambitii. La scara istoriei, 1821 a fost doar primul act al unei inlantuiri de evenimente si evolutii care a dus, dupa ani, la intrarea in modernitate si a romanilor, si a elenilor. Pentru oamenii de-atunci insa, acel an a insemnat un sir de suferinte cumplite si de vise frante. Ridicand oastea pandurilor, Tudor s-a visat pentru putina vreme domn pamantean al Tarii Romanesti. Sfarsitul tragic l-a transformat in mit national. Cartea lui Radu Oltean ni-l aduce in fata ochilor viu - pe el si lumea in care a trait.


Etichete: Din vremea lui Tudor, Radu Oltean, Editura Humanitas, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


De la Vlad Țepeș la Dracula Vampirul

De la Vlad Țepeș la Dracula Vampirul

Radu Oltean
Neagu Djuvara


5200 lei

Cum s-a născut poporul român

Cum s-a născut poporul român

Neagu Djuvara
Radu Oltean


4900 lei

Dacia. Războaiele cu romanii. Sarmizegetusa
Geții lui Burebista și lumea lor
Geții lui Burebista și lumea lor

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.