Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Deschiderea procedurii insolvenței

Deschiderea procedurii insolvenței

Marcela Comșa
  • 10900 lei
În stoc

Wishlist
Lucrarea a fost conceputa in vederea facilitarii procesului de interpretare si aplicare a normelor care reglementeaza deschiderea unei proceduri de insolventa, respectiv, in principal, posibilii debitori, creditori, practicieni ai dreptului si judecatorul-sindic, ca for decizional, ori judecatorii de la curtile de apel, ce functioneaza in completuri specializate. Sunt evidentiate principalele aspecte legislative in materia insolventei, prin expunerea unor pasaje normative relevante, dar si, mai ales, prin redarea si explicarea unor bogate elemente jurisprudentiale ce ancoreaza atat abordarea autorului, cat si specificul prezentei discipline juridice in pragmatismul actului didactic si al celui judiciar, totodata.
 
Lucrarea cuprinde o scurta prezentare a principiilor ce guverneaza procedura insolventei, urmata de o analiza a caracteristicilor acestei proceduri si a formelor acesteia, insa cea mai mare parte a ei se concentreaza pe prezentarea legislatiei pozitive incidente, pe analizarea elementelor sale in raport cu legislatia anterioara si pe relatarea activa a unei parti jurisprudentiale recente in materia insolventei.
 
Sunt analizate din dubla perspectiva, teoretica si practica: jurisdictia in aceasta materie, forma si continutul cererii de deschidere a procedurii de insolventa a debitorului sau creditorului, solutiile pe care le pronunta instanta de judecata, procedura de judecata, cuprinsul hotararilor judecatoresti si caile de atac impotriva hotararilor judecatorului-sindic. 
 
Prezenta lucrare reprezinta mai mult decat o simpla compilatie jurisprudentiala de ordin recent. Astfel, in cadrul sau, s-a incercat si s-a reusit corelarea explicativa a elementelor legislative relevante, care reglementeaza procedura insolventei, cu datele jurisprudentiale cele mai recente, conexiunea dintre cele doua paliere servind, la nivel calitativ superior, la intelegerea materiei insolventei in context real, pragmatico-judiciar. 

Etichete: Deschiderea procedurii insolventei, Marcela Comsa, Editura Universul Juridic, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.