Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Sahara. O poveste adevărată despre supraviețuire

Sahara. O poveste adevărată despre supraviețuire

Dean King
  • 39,90 lei
În stoc

Wishlist

Capodoperă a cărților de aventuri bazate pe fapte reale, Sahara relatează povestea adevărată a doisprezece marinari americani naufragiați pe coasta africană în 1815, capturați de nomazii din deșert, luați în sclavie și purtați într-o călătorie infernală, care a durat două luni, prin inima Saharei.

Bricul american Commerce a eșuat în dreptul capului Bojador, dar, datorită curajului și deciziilor rapide luate de căpitanul vasului, James Riley, tot echipajul a ajuns teafăr la țărm. A urmat o bătălie extraordinară și disperată pentru supraviețuire, în care oamenii s-au confruntat cu ostilitatea băștinașilor, cu înfometarea, deshidratarea, deznădejdea și moartea. Capturați, jefuiți și luați în robie, marinarii au fost târâți și duși prin deșert de noii lor stăpâni, care nu le cunoșteau limba și cărora nici nu le păsa de prada lor. Forțați să-și bea urina, arși de razele soarelui, epuizați din cauza mersului pe jos pe distanțe de zeci de kilometri, pe nisipul și pietrele fierbinți, pierzând peste jumătate din greutatea corporală, marinarii s-au luptat să-și păstreze demnitatea și sănătatea.

Purtându-l pe cititor de la apele reci ale Atlanticului până în peisajul arid al Saharei, deopotrivă în inima deșertului și în inima omului, cartea lui Dean King este o poveste spectaculoasă despre eforturi supraomenești, curaj, frăție și supraviețuire.

„O mărturie îngrozitoare despre supraviețuire […] care ne oripilează, dar, în același timp, ne fascinează și ne farmecă.” (Boston Globe)

„Autorul, care a călătorit în Africa, unde, călare pe cămilă sau pe jos, a refăcut parțial traseul marinarilor, reușește în mod genial să ofere peisajului dunelor de nisip – bine-cunoscut în prezent – o notă de măreție și de inedit, așa cum trebuie să li se fi părut naufragiaților. Relatarea amănunțită a întâmplărilor este completată cu pasaje potrivite din afara povestirii, cum ar fi cele despre cultura bazată pe schimb și târguială a arabilor nomazi din deșert și despre transformările geologice de pe țărmul Africii Occidentale.” (Publisher’s Weekly)

  • Autor: Dean King
  • Editura CORINT
  • ISBN: 9786067934731
  • Număr pagini: 480
  • Limba: Română
  • Format disponibil: Paperback
  • Dimensiune: 13x20
  • Anul: 2018

Etichete: Alexandria Librării, Sahara, O poveste adevărată despre supraviețuire, Dean King, Editura Corint, Istorie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Cafeneaua de la capatul lumii

Cafeneaua de la capatul lumii

John P. Strelecky


39,99 lei

Gândește ca un călugăr

Gândește ca un călugăr

Jay Shetty


59,90 lei

Dragostea e scrisă în semne

Dragostea e scrisă în semne

Kate Clayborn


49,90 lei

Biblioteca din Paris

Biblioteca din Paris

Janet Skeslien Charles


49,90 lei

Devoratoarea de păcate

Devoratoarea de păcate

Megan Campisi


49,90 lei

Patria

Patria

Fernando Aramburu


59,90 lei

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.