Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
David Foenkinos

David Foenkinos

David Foenkinos s-a născut pe 28 octombrie 1974 la Paris. A studiat literatură la Sorbona. Pasionat de jazz, a fost o vreme profesor de chitară. Romanul său de debut, intitulat Inversion de l’idiotie: de l’influence de deux Polonais, a fost publicat în 2001 la Editura Gallimard și a câstigat Premiul François Mauriac. Au urmat apoi alte romane, tipărite la edituri prestigioase, recompensate cu numeroase premii și traduse în treizeci și cinci de limbi. Printre ele, Le potentiel érotique de mă femme (2004), En cas de bonheur (2005), Nos séparations (2010), Le petit garçon qui disait toujours non (2011), Je vais mieux (2013). Potrivit statisticilor, cărțile sale se bucură de un real succes de vânzari în Franța. Împreună cu fratele său Stéphane, David Foekinos a realizat adaptarea cinematografică a romanului sau La délicatesse, în care rolurile principale le revin actorilor Audrey Tautou și François Damiens.


Delicatețe

Delicatețe

Nathalie e tânăra, are o slujbă bună într-o firma și este căsătorită cu bărbatul vieți sale. Numai că, într-o bună zi, el își pierde viață într-un accident, și totul se schimbă. Femeia se refugiază în muncă extenuantă. Până când destinul îi pregătește ceva. Omul care ii poate redă poftă de viață se află chiar lângă ea. Nu trebuie decât să-l vadă și să-și deschidă inima.„Dacă va comanda o ceașcă de cafea de­cofeinizata, mă ridic de la masă și plec. Nu ai dreptul să bei o ceașcă de cafea decofeinizată la genul acesta de întâlniri. Este cea mai puțin convivială băutură din câte există. Nici ceaiul nu este mai bun. Abia ne-am întâlnit și ne instalăm deja într-un cocon moale. Simți că ne vom petrece după-amiezile de duminică uitân­du-ne la televizor. Sau, mai rău, la socri. […] în cele din urmă și-a spus că un suc ar fi în regulă. Da, un suc e simpatic. Convivial și deloc agresiv. Ar arată că față este blândă și echilibrată. Dar ce fel de suc? Mai bine te ferești de cele clasice: de evitat sucul de mere sau de portocale. Trebuie să fii puțintel original fără să fii excentric. Sucul de papaya sau de guava, te ia cu fiori. Nu, cel mai bine ar fi să aleagă ceva între ele, bunăoară sucul de caise. Asta e. Sucul de caise este perfect. Dacă alege sucul de caise, o iau de nevasta, a gândit François. […]– Am să iau… Un suc de caise, a răspuns Nathalie.A privit-o că pe o efracție a realității.”..


1000 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
Potențialul erotic al soției mele

Potențialul erotic al soției mele

Romanul Potenţialul erotic al soţiei mele a fost distins cu Premiul Roger-Nimier în anul 2004 şi a fost tradus în douăzeci de limbi.Într-o bună zi, Hector face un gest pe care nimeni nu l-ar fi putut anticipa: încearcă să se sinucidă, dar este salvat în ultima clipă. Se dovedeşte apoi că în spatele tipului sociabil, al fiului iubitor şi al funcţionarul conştiincios se ascunde un personaj dominat de o pasiune irepresibilă, care îi face viaţa un coşmar – e un colecţionar împătimit, colecţionează rând pe rând orice, dar absolut orice: timbre, diplome, bilete de metrou, dopuri, proverbe croate, jucării Kinder, şerveţele de hârtie, boabe de fasole, filme fotografice, suveniruri, butoni de manşetă, termometre, labe de iepure, scoici din Oceanul Indian, zgomotele de la ora cinci dimineaţa, etichete de brânzeturi… Întâlnirile colecţionarilor anonimi nu îi sunt de prea mare folos. Pentru a ieşi din fundătura existenţială, Hector nu vede decât o soluţie, şi anume să se însoare, ca să-şi concentreze pasiunea pe un singur „obiect“: Brigitte, femeia vieţii sale. Numai că lucrurile se dovedesc mai complicate decât se aştepta, iar patima revine, tulburându-i armonia conjugală, sub forma unei alte manii acaparatoare; de aici o înşiruire de păţanii, care mai de care mai neobişnuite, ducând la situaţii de un umor fără egal şi implicând personaje extrem de bizare.„Cartea este mai întâi de toate un imn înălţat femeii, cam straniu, ce-i drept. Brigitte e unică, iar pasiunea pentru un «obiect unic» îi permite lui Hector să iasă, pentru prima oară, din spirala colecţionarului. Dar ideea că suntem întotdeauna un colecţionar al celuilalt e o ipoteză cu-adevărat amuzantă." (David Foenkinos, interviu cu Frédéric Grolleau)..


2700 lei

În stoc
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.