Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.

Daniela Ulieriu



Prințesa și perla. Poveste africană

Prințesa și perla. Poveste africană

Departe, departe, în adâncul Africii și în inima junglei, în regatul Bamileke, trăiește o prințesă cam neobișnuită: îi plac matematica și scrierile vechi, vorbește în versuri și participă pe furiș la lecțiile de box ale fraților săi.Dar viața ei la curte e bulversată de un eveniment cu totul neprevăzut... căci fără de înțeles sunt uneori alegerile Luminii. Perle magice, crabi fosforescenți, hipopotami amabili, crocodili surzi, șerpi depresivi, pantere fioroase și elefanți puternici, toate i se alătură prințesei Ly în încercarea ei de a salva Africa de furia vrăjitoarei Nka.Micuţa prinţesă Ly e cea mai mică dintre cei 11 copii ai suveranului Yeke. Surorile ei mai mari vor să fie adevărate prinţese – învaţă să cânte, să danseze, să brodeze, învaţă manierele de la Curte. Cei cinci fraţi ai prinţesei învaţă să lupte, se pregătesc să conducă regatul. Dar micuţei Ly nu-i prea place să brodeze, nu-i ies prea bine nici reverenţele, ba mai şi participă pe furiş la antrenamentele de luptă ale fraţilor ei. A învăţat aproape în joacă şapte limbi străine şi cel mai mult îi place să descifreze iscripţii uitate.Când îngrozitoarea vrăjitoare N’ka fură perla Africii, talismanul regatului, Ly e aleasă de Lumină să înfrunte furia vrăjitoarei şi să recupereze perla. Iar mica prinţesă va trece cu umor, curaj şi inteligenţă de probe pe care cu greu le-ar fi trecut voinici încercaţi...


3838 lei

În stoc
Trei secole de gastronomie românească

Trei secole de gastronomie românească

Rafinați, pofticioși, gurmanzi, mâncăi, cunoscători în ale gastronomiei din toată România, uniți-vă! Pornim la drum! Nu doar vă promitem paradisul gastronomic, ci vă și ducem acolo! Unde? La întâlnirea cu gastronomia românească de mare rafinament. Am săpat prin biblioteci și arhive, am căutat prin sertare și vieţi, am vorbit cu doamne din celălalt secol, am citit din scoarţă în scoarţă paisprezece cărţi de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentăm! Sunt unele dintre cele mai importante cărți vechi de bucate românești, bestselleruri ale unor secole de fuziuni și invenții culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogălniceanu și Negruzzi, enigmatica doamna M.S.,  Ecaterina  Steriady, Ecaterina Comșa, Sanda Marin, Strasman și Radu, dar și cărți practic necunoscute, perle regăsite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tăzlăuanu.Așadar, supunem atenţiei dumneavoastră manuscrisul unei cărţi care înglobează rezultatul a trei ani de muncă în scopul restaurării bucătăriei românești de mare rafinament, de la primele reţete consemnate în ţările dunărene, care făceau deliciul banchetelor domnești și boierești, până la cele ale ultimilor supravieţuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.Cartea noastră e și o încercare de a răspunde la întrebarea: unde ar fi ajuns bucătăria românească dacă nu ar fi fost anii de comunism cu mâncăruri de cantină muncitorească?  Lăsăm răspunsul la latitudinea cititorului...


5500 lei

În stoc
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.