Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Daniel J. Siegel

Daniel J. Siegel

Dr. Daniel J. Siegel este specialist în educație și psihiatrie, profesor la Universitatea din California, director al centrului de cercetare Mindful Awareness din cadrul aceleiași universități și director executiv al centrului educațional Mindsight Institute.

Este tatăl a doi copii trecuți de adolescență și autor al mai multor lucrări celebre adresate părinților și specialiștilor. Dr. Daniel J. Siegel întâlnește frecvent părinți și tineri din toată lumea datorită conferințelor și atelierelor pe care le susține.

„Copiii mei mă întreba de ce îmi place atât de mult să fiu profesor, iar eu le răspund că am mereu ceva de învățat atunci când relaționez cu ceilalți într-o experiență educativă. Cred că este important să ne asumăm acest statut de oameni care învață cât trăiesc. Dacă înțelegem perspectiva altei persoane în timpul unei etape în dezvoltare, o vom parcurge cu bine, continuând să creștem.”


Conștient - Știința și practica prezenței

Conștient - Știința și practica prezenței

Renumitul autor Daniel Siegel, cunoscut publicului român prin numeroasele titluri cu care a revoluționat în ultimul deceniu știință minții, ne surprinde și de dată această prin capacitatea să de a reuni știință și spiritualitatea sub aceeași umbrela, susțînând cu argumente științifice că practicile de meditație au efecte benefice măsurabile asupra minții, a creierului și a stării noastre fundamentale de bine. De departe unul dintre cei mai iubiți autori din domeniul popularizării științei sănătății mintale, Siegel da o nouă direcție ideilor sale despre minte și conștiința și, folosindu-se de principii de baza ale fizicii cuantice, ne ajută să înțelegem cum reușește meditația – că practică de antrenare a minții – să ne ofere acces la un plan al posibilităților din care se naște de fapt conștiința, un plan în care percepția noastră asupra propriei identități și a lumii este eliberată de viziunea cotidiană despre viață, limitată și, de multe ori, rigidă. Reiterând conceptele originale de mindsight, mintea că flux de informație și energie, Roată conștientizării etc., Conștient este cartea „dedicată integrării minții” care realizează integrarea tuturor ideilor lui Daniel Siegel într-un tot coerent, flexibil și viu. Acest ghid practic te invită să meditezi și îți oferă toate instrumentele și cele mai simple instrucțiuni pentru a începe chiar de azi o practică bazată, in egală măsură, pe spiritualitate și știință...


53,00 lei

Creierul copilului tău

Creierul copilului tău

 Află 12 strategii-cheie pentru o dezvoltare cerebrală sănătoasă și pentru o copilărie mai calmă şi mai fericită.Bazându-se pe date recente din diverse științe, autorii explică de ce copiii au accese de furie, se bat ori stau îmbufnaţi. Apoi ne învață cum să convertim fiecare „ieşire”, conflict sau teamă într-o ocazie de a cultiva o dezvoltare emoţională şi intelectuală sănătoasă a copiilor, astfel încât să avem cu toții o viață echilibrată, plină de sens şi de armonie.„Soluţii simple, inteligente şi eficiente pentru dificultăţile întâlnite de copilul tău.“ Dr. Harvey Karp„Strategii de liniştire a copilului într-un mod plin de compasiune.“ The Washington Post „Această carte erudită, caldă şi amuzantă este plină de idei noi bazate pe ultimele cercetări din domeniul neurologiei. Îi îndemn pe toţi părinţii care îşi doresc copii liniştiţi, fericiţi şi sănătoşi din punct de vedere emoţional să o citească. O voi face, cu siguranţă, cadou tinerilor părinţi.“ Dr. Mary Pipher„Daniel J. Siegel şi Tina Payne Bryson acreat un ghid reuşit şi simplu pentru a-i ajuta pe copii să-şi dezvolte inteligenţa emoţională. Această metodă extraordinară transformă interacţiunile zilnice în momente preţioase de modelare a creierului. Oricine este interesat de copii – sau iubeşte un copil – ar trebui să citească Creierul copilului tău.“ Daniel Goleman, autorul conceptului de „inteligenţă emoţională”..


25,00 lei

Mintea

Mintea

intea. O călătorie spre centrul ființei umaneO carte ce va stă pe același raft cu Teoria relativității a lui Einstein și cu Originea speciilor a lui Darwin.Ce este mintea? Din ce e făcut, în realitate, sinele? Prin ce diferă mintea de creier? Deși conținutul minții – emoțiile, gândurile și amintirile – au fost frecvent explicate, esența minții a fost arareori definită (dacă s-a încercat vreodată cu adevărat).În această carte, celebrul neuropsihiatru Daniel J. Siegel, un apreciat autor de cărți bestseller New York Times, face uz de rigoarea lui caracteristică și de instruirea interdisciplinară pentru a oferi o definiție a minții care pune în lumină cine, ce, cum, când, unde, ba chiar și de ce suntem așa cum suntem și de ce mintea omului este așa cum este, dar mai ales ce anume poate mintea să devină.Cartea îl conduce pe cititor într-o călătorie profund personală și științifică spre adâncurile conștiinței, pe tărâmul experienței subiective și în cotloanele procesării informației – descoperind însușirea de auto-organizare a minții, care merge atât din organismul uman, cât și din relațiile pe care le avem unul cu altul și cu lumea înconjurătoare.Deși face accesibile și captivante variate științe (de la neurobiologie la fizică cuantică, antropologie și psihologie), această lucrare oferă o perspectivă inedită, ce răspunde unora dintre cele mai persistente întrebări de natură personală și globală – despre identitate, conexiune interumană și cultivarea stării de bine în viețile noastre.„Daniel Siegel lărgește perspectiva lumii noastre prin această explorare a minții – care deschide și transformă însăși mintea cititorului. Din călătoria prin adâncurile Minții se naște sentimentul irezistibil că suntem conectați cu ceilalți și cu universul.” (Daniel Goleman)..


50,00 lei

? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.