Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Despre nerăbdarea de a fi răbdător

Despre nerăbdarea de a fi răbdător

Ciprian Măceşaru Dan C. Mihăilescu
  • 23,20 lei
În stoc

Wishlist

Când, odată sorbiţi de fluxul demenţial al oraşului, vă veţi ciocni de mersul enervant de încet al unui zdrahon cu părul alb, păşind agale, boiereşte pe lângă pereţi, să ştiţi că-i foarte posibil ca eu să fiu acela. Ca să fiţi siguri de asta, plasaţi fulgerător îndemnul Hai, tataie, hai mai repede. Dacă veţi auzi răspunsul mulcom Poftiţi, luaţi-o dumneavoastră înainte, că eu nu mai am unde să mă grăbesc, atunci nu mai e loc de îndoială: eu sunt ăla.“ (Dan C. MIHĂILESCU)

„Nerăbdători, sărim peste etape, le ardem, neglijăm esenţele, facem afirmaţii categorice şi încercăm să realizăm lucruri fără a le cunoaşte natura intimă. Cam aici suntem, într-o grabă păguboasă, mereu îmbătaţi de virtuţi mai mult afirmate decât dovedite, superficiali şi, în acelaşi timp, mereu nemulţumiţi de condiţia noastră. Zidim în pereţii ce se tot dărâmă o parte a sufletului nostru. Ne aruncăm cu capul înainte, gata să cucerim ceea ce alţii au cucerit după sute de ani de statornicie.“ (Ciprian MĂCEŞARU)

,,Cu cât creşte viteza, cu atât creşte vidul lăuntric. Din cât eşti mai la zi şi mai departe de tradiţie, dintr-atât se amplifică dezrădăcinarea, dezorientarea, deznădejdea. Din cât te vrei mai socializat şi te consideri incapabil (sau oripilat) de singurătate, dintr-atât eşti mai pustiit, mai singur, copleşit de senzaţia de inutilitate: a ta, a celorlalţi, a lumii. Pe măsură ce te îngreunezi cu tot mai multe accesorii, fleacuri şi capricii, te îndepărtezi de simplitate, autenticitate şi puritate. Devii tot mai artificial, mai înstrăinat de sine, mai dezarticulat. Şi eşti tot mai departe de bucuriile fireşti, de naturaleţe, de împăcarea interioară.“ (Dan C. MIHĂILESCU)

„Mă întreb dacă s-ar putea scrie o istorie culturală a răbdării. S-au publicat cărţi cu teme dintre cele mai bizare, aşa că nu văd de ce nu s-ar putea scrie şi despre un lucru atât de important cum e răbdarea, una dintre marile virtuţi, importantă atât în rândul religiilor, cât şi în filozofia generală de viaţă.“ (Ciprian MĂCEŞARU)Etichete: Librării, Alexandria Librării, Despre nerăbdarea de a fi răbdător, Dan C. Mihăilescu, Ciprian Măceşaru, Editura Humanitas, Portrete în dialog, Carte, Reducere, Autor, Online, Eseistică, Preț

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Insuportabila Vecinătate a Sufletului
Cruciații asaltului

Cruciații asaltului

Valeriu Avram


39,90 lei

Sacrificiu și supraviețuire

Sacrificiu și supraviețuire

Marin Voicu


42,00 lei

Bătălia de tancuri de la Prokhorovka. Kursk
Oare chiar m-am întors de la Athos?

Oare chiar m-am întors de la Athos?

Dan C. Mihăilescu


25,00 lei

Ce mi se-ntâmplă. Jurnal pieziş

Ce mi se-ntâmplă. Jurnal pieziş

Dan C. Mihăilescu


26,00 lei

Cartea ca destin

Cartea ca destin

Dan C. Mihăilescu
Daniel Cristea-Enache


33,00 lei

Castelul, biblioteca, puşcăria

Castelul, biblioteca, puşcăria

Dan C. Mihăilescu


26,00 lei

Trei sute de ceauşeşti liliputani

Trei sute de ceauşeşti liliputani

Vladimir Tismăneanu
Ciprian Măceşaru


17,00 lei

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.