Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
CYBERPSIHOLOGIA. Viața în rețea: cum ne schimb@ Internetul?

CYBERPSIHOLOGIA. Viața în rețea: cum ne schimb@ Internetul?

Catarina Katzer
  • 4990 lei
În stoc

Wishlist

Material de reflecție și ghid de comportament online

Dacă te numeri printre cei 2,5 miliarde de oameni pentru care Google, Youtube sau Facebook sunt repere nelipsite ale vieții de zi cu zi, cartea psihologului Catarina Katzer va avea pentru tine valoarea unei revelații. 

Americanul Tim Berners-Lee de la Centrul European de Cercetări Nucleare a dezvoltat în 1990 o rețea menită să faciliteze schimbul mai rapid de informații între cercetători. Dar planul care viza transformarea acesteia într-o bază de date internațională sigură și eficientă a luat o turnură neașteptată. Astăzi, Internetul reprezintă un adevărat habitat pentru aproape 2,5 miliarde de oameni. Întrebările privind evoluția acestuia în următorii ani își găsesc răspunsul la o analiză mai atentă a situației din țara în care au apărut Microsoft, Apple și Google. Studiile arată că, în anul 2013, 75% dintre copiii cu vârste între 0-(!) și 8 ani din Statele Unite aveau acces la Internet de pe un dispozitiv mobil, 63% aveau propriul lor smartphone și 38% dintre cei sub 2 ani foloseau echipamente terminale mobile!

Internetul a ajuns să nu mai poată fi disociat de activitatea noastră zilnică. Acțiunile noastre nu mai sunt legate doar de realitatea fizică în care trăim. Se orientează din ce în ce mai mult spre spațiul virtual, indiferent că este vorba despre rețele sociale, jocuri online, forumuri, prietenii sau cunoștințe făcute pe cale digitală. Cu cât petrecem mai mult timp conectați la Internet, cu atât mai mult crește influența mediului virtual asupra percepției de sine, vieții personale și profesionale, asupra creșterii copiilor și chiar a situării noastre în ansamblul societății. 

Categoric, pe fondul existenței pe o scenă virtuală s-a format o relație cu totul nouă între noi și propriile noastre acțiuni. În cazul în care trecem încontinuu de la viața reală la spațiul cibernetic și înapoi, percepția iluzorie nu poate fi o simplă excepție. Imaginea de ansamblu intră într-o zonă tulbure. Pentru a evita să cădem prea des în capcanele Internetului, trebuie să devenim conștienți de modul în care se răsfrânge permanenta pendulare între viața reală și habitatul virtual asupra identității, emoțiilor și comportamentului nostru. Bazată pe sute de studii psihologice despre Internet și pe noțiuni fundamentale din domeniul psihologiei, cartea ne învață cum să punem în balanță avantajele și dezavantajele spațiului cibernetic. Autoarea ne ajută să descoperim resorturile care ne afectează rațiunea și emoțiile atunci când suntem online. În același timp, ne prezintă și căile prin care putem deveni internauți competenți. 

Iată o serie dintre problematicile esențiale care fac obiectul acestei cărți:

Ce înseamnă pentru noi faptul că abia mai conștientizăm necesitatea unor pauze atunci când suntem online? 

Cum ne influențează faptul că toată ziua jonglăm practic permanent între diferitele spații ale trăirilor? 

Mai putem face clar deosebirea între diferitele domenii de activitate din lumea online, respectiv offline? 

De ce ne este atât de greu să separăm partea intimă de partea publică în rețea? 

Cum se întâmplă că timpul zboară când suntem online și ritmul Internetului poate deveni într-adevăr un drog? 

Ne obișnuim oare cu violența și cu moartea, pentru că vedem mereu războaie, conflicte și acte violente pe micile noastre ecrane? 

Ne poate oare ajuta Internetul atunci când trecem printr-o perioadă de criză în viață? 

Problemele noastre de comunicare cu alte persoane se rezolvă mai bine online decât față în față? 

Putem beneficia prin rețea de mai multă recunoaștere a competenței sociale? 

Ne insuflă rețeaua mai multă siguranță de sine?


Etichete: Alexandria Librării, CYBERPSIHOLOGIA., Viața în rețea, cum ne schimb@ Internetul, Catarina Katzer, Editura ALL

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Nu te lăsa

Nu te lăsa

Glennon Doyle


3900 lei

Sufletul omului

Sufletul omului

Erich Fromm


3300 lei

Psihologia puterii

Psihologia puterii

A. G. Konfisahor


3370 lei

Mintea supraumană

Mintea supraumană

Berit Brogaard
Kristian Marlow


3700 lei

Trei săptămâni, cu trei copii
Introducere în terapia psihanalitică

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.