Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Casa cu neguri

Casa cu neguri

Theodor Constantin
  • 3500 lei
În stoc

Wishlist

Theodor Constantin (1910-1975) si-a facut debutul inainte de razboi printr-un volum de versuri, continuand cu-o culegere de nuvele intitulata Vrajitoarea apoi cu romanul Casa cu neguri. Toate acestea anuntand in literatura noastra un excelent autor de proza fantastica. Ramas orfan de la varsta de 7 ani, a crescut la orfelinat. Studios si ambitios a absolvit Facultatea de Teologie din Bucuresti, apoi pe cea de Filozofie din Cernauti. Pasionat fiind de domeniul psihologiei se dedica studiului acesteia. Toate aceste cunostinte l-au ajutat in scrierea romanelor sale politiste, de spionaj, de aventuri si de razboi. Cartile sale sunt apreciate prin ineditul aventurilor, dar si prin fotografierea cu minutiozitate a Bucurestiului si a celorlalte orase Dunarene, pe unde isi plimba personajele. Literatura fantastica - cum este cazul romanului Casa cu neguri dar si cea politista - Doamna in mov - cu structuri care permit mai putin subiecte din sfera propagandei comuniste il pun la adapost pe scriitor de eventualele concesii facute regimului. Vitregiile vietii traite - frustrarile copilului trait la orfelinat; teama de a-si pierde sotia (de origine evreiasca), care fusese inchisa intr-un lagar la Odessa intre 1942-1944; iar mai tarziu pierderea unicului fiu, Horia, (care a in dorinta de libertate a fugit in Italia si in timp ce astepta viza de Canada este gasit mort, cazul fiind calificat drept sinucidere) - l-au determinat pe scriitor sa traiasca izolat, asemenea unui lup singuratic.

Opera sa cuprinde 26 de titluri de romane si nuvele toate putand devenii oricand scenarii de film in orice epoca si oriunde in lume.


Etichete: Casa cu neguri, Theodor Constantin, Editura Paul Editions, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.