Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Cartea tainelor lui Enoh (cunoscută și ca Enoh Slavon sau 2 Enoh)

Cartea tainelor lui Enoh (cunoscută și ca Enoh Slavon sau 2 Enoh)

Editura HERALD
  • 3500 lei
Stoc epuizat

Wishlist

Cartea tainelor lui Enoh, numită uneori Enoh slavon sau 2 Enoh, a fost păstrată într‑un text slavon atestat de manuscrise tardive datând din secolele XV‑XVII. Versiunea slavonă se bazează pe un original grecesc, astăzi pierdut. Elementele ebraice care apar ici și colo lasă loc – cel puțîn pentru anumite părți ale scrierii – ipotezei utilizării unor documente care urcă până la un text ebraic.

Manuscrisele care țîn de 2 Enoh se împart, în general, în două versiuni, una lungă și una scurtă, care, practic, se completează reciproc. În dorința de a oferi cititorului o imagine completă asupra cele două versiuni, ele sunt oferite într-o prezentare sinoptică.

Textul nostru, cu un caracter apocaliptic, a fost cunoscut timp de 1200 de ani în Rusia, doar în limba slavonă, deși există evidente că această versiune este de fapt la rândul ei o traducere. A început să fie tradus în limbi de mare circulație abia în secolul al XIX-lea. Conținutul lucrării este o expansiune a pasajului din Cartea Genezei, cap. V și poartă cititorul din vremurile lui Enoh în cele ale lui Noe, supraviețuitorul legendar al Potopului.

Lucrarea are patru părți: prima parte conține ascensiunea lui Enoh prin cele zece ceruri, purtat de doi îngeri, a două parte se referă la dialogul lui Enoh, asistat de arhanghelul Gabriel, cu Dumnezeu, din care Enoh află o suma de secrete ale Universului. În cea de-a treia parte Enoh oferă anumite instrucțiuni pentru fiii săi și ascensioneaza la cer. În fine, cea de-a patra parte descrie succesiunea sacerdotală a lui Enoh, care îi include pe Matusalem și pe Melchisedec.

Lectură „Cărții tainelor lui Enoh”, oferă o nouă și inedită perspectiva despre parcursul spiritual al lui Enoh și despre abordarea relației cu Dumnezeu și cu lumea angelica, care completează fericit cunoașterea istoriei și tradiției biblice.

  • Editura HERALD
  • Cod Produs: 5948417180432
  • Număr pagini: 200
  • Limba: Română
  • Format disponibil: Paperback
  • Dimensiune:
  • 13x20
  • Anul: 2019

Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Cartea tainelor lui Enoh, cunoscută și ca Enoh Slavon, Enoh, Editura Herald, Manuscris, Reducere, Carte, Autor, Online, Religie, Preț

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Portrete în cuvinte

Portrete în cuvinte

Arhim. Timotei Aioanei


1930 lei

Întârzierile şi promisiunile neîndeplinite
Veșnicul astăzi

Veșnicul astăzi

Arhim. Zaharia Zaharou


4000 lei

Manuscrisele de la Marea Moartă

Manuscrisele de la Marea Moartă

Începând cu anul 1947, în grotele din deșertul Qumran, Israel, au început să fie descoperite o serie..


4400 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.