Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Poezii… recitate în cabaretele pariziene de altădată

Poezii… recitate în cabaretele pariziene de altădată

Charles Cros
  • 1990 lei
În stoc

Wishlist

„Cea mai trainica dovada ca Charles Cros este un precursor o da cea mai populara piesa a sa, pe care poetul insusi o recita la cabaretul Chat noir, celebra „Scrumbie afumata“, care poate fi considerata o replica in absurd la adresa clasicismului vetust, a literaturii facuta dupa retetar. Si totusi, in ciuda vointei de dislocare si anihilare a logicei obisnuite, elementele poemului isi gasesc parca de la sine o alta structura semnificanta, sapa canale noi spre intelegerea noastra; golul o clipa intrevazut se umple din nou cu materie.“ (Constantin Abaluta)

Charles Cros s-a nascut la 1 octombrie 1842 la Fabrezan (Aude). Isi incepe studiile la colegiul condus de tatal sau, Simon-Charles-Henri Cros. Pana la 17 ani reuseste sa-si insuseasca principalele elemente ale limbilor vechi si moderne: greaca, latina, sanscrita, ebraica, apoi germana si italiana. Studiaza, de asemeni, matematica, muzica si medicina. Debuteaza ca poet in 1869, in revistele l’„Artiste“ si la „Parodie“. In 1874 lanseaza la „Revue du Monde Nouveau“, care apare doar in trei numere. Frecventeaza diferite cafenele si cercuri literare, unde ii cunoaste pe Verlaine, Manet, Rimbaud. Colaboreaza la revistele vremii: „La renaissance littéraire et artistique“, „Tout-Paris“, „Chat Noir“, „Scapin“. Incepand din anul 1883, mizeria si boala il urmaresc cu egala staruinta si, la 9 august 1888, trupul sau nu li se mai poate impotrivi.

Opere literare. Antume: „Le Coffret de Santal“, 1873; „Le Fleuve“ (cu opt acvaforte de Manet), 1874; „La Vision du Grand Canal Royal des Deux Mers“, 1888. Postume: „Le Collier de Griffes“, 1908; „Poèmes et Proses“, 1944.

  • Autor: Charles Cros
  • Editura CARTEX
  • ISBN: 9786069604267
  • Număr pagini: 104
  • Limba: romana
  • Format disponibil: paperback
  • Dimensiune:
  • 130 x 200
  • Anul: 2022

Etichete: Poezii… recitate in cabaretele pariziene de altadata, Charles Cros, Editura Cartex, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.