Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Poezie europeană contemporană

Poezie europeană contemporană

Valeriu Stancu
  • 9490 lei
În stoc

Wishlist

Expresia condensata a poeziei este imaginea esentializata a lumii de azi, fragile, in care traim. O lume foarte dispersata, dar care isi cauta punctele de sprijin, comune.

Antologia Poezie europeana contemporana include un grupaj de versuri din cativa importanti poeti europeni de azi. Volumul cumuleaza astfel o imagine sintetica a liricii contemporane scrisa in ultimii ani pe vechiul continent. Diferenta de viziuni poetice (un avantaj al antologiei) se explica prin diversitatea mediilor poetice in care se afirma fiecare dintre ei, dar se datoreaza si personalitatii distincte a fiecarui autor. Antologatorul a selectat poeme ale autorilor care isi impun chiar azi vocile poetice (si care abia maine vor face prezenta in manualele de literatura nationala sau si universala).

O poezie nu doar diversa, ci si foarte recenta, proaspata si vie, surprinzand liniile de forta ale poeziei scrisa azi pe meridianele continentului, stilurile, temele si temerile ei.

Selectia include poezia a douazeci si doi de poeti din Franta, Luxemburg, Rusia, Belgia, Portugalia, Croatia, Italia, Ungaria, Spania, Macedonia, Elvetia, Islanda si este un fragment de panorama a poeziei europene, in viziunea alcatuitorului, traducatorului – care este si poet – Valeriu Stancu.

Cartea se adreseaza, in primul rand, iubitorilor de poezie, literatilor, profesorilor, tineretului studios, care se delecteaza cu acest gen literar si pe care ii intereseaza evolutia actuala a genului in spatiul cultural european.

Editia a fost aprobata de Comisia de selectie pentru editarea cartii nationale si editata cu contributia Ministerului Educatiei, Culturii si Cercetarii al RM.

Antologie si prezentari: Valeriu Stancu
Studiu introductiv: Ioan Holban


Etichete: Poezie europeana contemporana, Valeriu Stancu, Editura Stiinta, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.