Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Parodontita și unele condiții patologice sistemice

Parodontita și unele condiții patologice sistemice

Alexandra Roman
  • 7500 lei
Stoc epuizat

Wishlist

Asocieri dintre parodontita, complicatii ale sarcinii si carcinogeneza

Parodontita este o boala infectioasa influentata multifactorial, de natura inflamatorie, in care se produce o distructie progresiva si ireversibila a structurilor de sustinere a dintilor. Parodontita este una dintre cauzele primare ale pierderii dentare in populatia adulta si reprezinta o problema majora de sanatate publica din cauza prevalentei mari si afectarii importante a tuturor functiilor orale.

Prin distructia lenta si ireversibila a structurilor de sustinere a dintilor, parodontita poate afecta masticatia, estetica si fonatia. In stadiile tardive de evolutie ale parodontitei, pierderea functiilor prin extractie dentara poate afecta calitatea digestiei si nutritia pacientilor, cu efecte negative importante mai ales la varstnici chiar asupra supravietuirii si morbiditatilor asociate. In plus, efectele debilitante ale parodontitei, in special in formele sale extinse si severe, au impact inclusiv asupra componentelor psihologice, sociale si generale ale pacientilor. In acest context, consecintele estetice ale pierderii osoase si retractiilor gingivale, mai ales in zonele anterioare, afecteaza calitatea vietii pacientilor parodontopati. Pe de alta parte, halena creeaza probleme in interactiunile sociale, iar edentatiile si modificarile estetice se asociaza cu perspective reduse de angajare si inhibitie sociala importanta.

Efectele parodontitei nu se rezuma doar la efectele locale sechelare. Literatura de specialitate semnaleaza asocieri importante intre parodontita si o serie de afectiuni cronice sistemice cu componenta inflamatorie. Pe de alta parte, anumite afectiuni sistemice pot sa afecteze in mod direct statusul parodontal, in unele circumstante stabilindu-se chiar relatii de ordin bidirectional intre afectiunile parodontale si boli sistemice specifice.


Etichete: Parodontita si unele conditii patologice sistemice, Alexandra Roman, Editura Amaltea, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.