Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Elemente de nefrourologie pentru practica clinică generală

Elemente de nefrourologie pentru practica clinică generală

Constantin Nitu
  • 14990 lei
În stoc

Wishlist
Problemele aparatului urinar/excretor sunt vizate in mod diferentiat de nefrologi, respectiv urologi, dupa cum acestea se trataeaza conservator sau chirurgical. Patologia nefrourologica este insa complexa, fiind determinata adesea de conditii sistematice/extrarenale si, nu rareori, de tulburari ereditare. Rinichiul este implicat nu numai an excretie/detoxifiere, ci si in reglarea unor functii endocrine si metabolice. Astfel, deteriorarea functiei renale se rasfrange si asupra altor sisteme, precum sistemul cardiovascular, endocrinometabolic sau hematologic, iar alterarea activitatii acestora are un rasunet negativ cert asupra rinichilor.
 
In general, patologia obstructiei urinare este zgomotoasa, dar cele mai multe boli ale rinichilor evolueaza asimptomatic sau putin simptomatic timp de ani de zile, limitand/intarziind diagnosticarea unor afectiuni care, adesea, sunt descoperite in stadiile finale. Cu toate acestea, exista suficiente teste clinice si proceduri radioimagistice, relativ ieftine si accesibile, care ofera posibilitatea unui diagnostic precoce, a initierii unui tratament corespunzator si a monitorizarii adecvate, iar specializarea in domeniul nefrologiei nu este neaparat necesara pentru a observa, a certifica, a lua primele masuri si a urmari astfel de cazuri. Bunele rezultate ale unei asemnea atitudini se coreleaza si cu satisfactia medicului curant. Autorii spera ca aceasta carte sa contribuie la ambele aspecte.
  • Autor: Constantin Nitu
  • Editura ALL
  • ISBN: 9786065876170
  • Număr pagini: 736
  • Limba: romana
  • Format disponibil: paperback
  • Dimensiune:
  • 165 x 235
  • Anul: 2023

Etichete: Elemente de nefrourologie pentru practica clinica generala, Constantin Nitu, Monica Nitu, Editura All, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.