Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Chestiunea Mării Negre - Gheorghe I. Brătianu

Chestiunea Mării Negre - Gheorghe I. Brătianu

Gheorghe I. Bratianu
  • 100,00 lei
În stoc

Wishlist

Cursul de elevata tinuta intelectuala aferent „Chestiunii Marii Negre“, sustinut la Universitatea din Bucuresti, pe parcursul a doi ani universitari (1941–1943), de unul din cei mai proeminenti istorici romani – Gheorghe I. Bratianu –, dezbate teme de larg interes pentru istoria estului Europei si vestului Asiei de-a lungul unui vast diapazon cronologic, extins din preistorie pana in contemporaneitatea imediata, si prospecteaza cu pertinenta procese plurifatetate de natura demografica, economica, politica si confesionala dintr-un areal de intersectie si convergenta a unor civilizatii de obarsie diversa.


Acumuland un cuantum variat de informatii, preluat din surse de prim rang, si dispunand de o remarcabila acuitate interpretativa si un larg orizont istoriografic, profesorul a oferit o docta si penetranta prezentare asupra tuturor evenimentelor si fenomenelor importante derulate succesiv in spatiul pontic, infatisate limpede si atractiv, cu alese mladieri stilistice, fara a diminua tensiunea analizei si deplina obiectivitate stiintifica. S-a straduit persuasiv sa regaseasca realitatile prezente in trecut, receptat in dezvoltare procesuala, cu un intreg cortegiu de pluralitati.


Intentiile initiale de a-si remania structural textul pentru a fi remis tiparului nu s-au materializat decat partial, prin redactarea unui volum aparut postum in franceza la München in 1959 (La mer Noire. Des origines à la conquête ottomane), din cauza precaritatilor survenite odata cu instalarea regimului comunist in tara si a incarcerarii in inchisoarea de la Sighet, unde a si decedat prematur in conditii vitrege.


Forma stenografiata a cursului, nesupravegheata de profesor, in prezent o adevarata raritate bibliografica, cuprinde numeroase inadvertente, astfel ca a necesitat remedieri substantiale din partea editorilor, care au considerat util sa o insoteasca de un aparat critic menit sa configureze congruente intre opiniile istoriografice mai vechi si cele moderne. Victor Spinei


Etichete: Alexandria Librării, Chestiunea Mării Negre - Gheorghe I. Brătianu, Editura Litera

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.