Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Evoluția culturală. Schimbarea motivației umane și a modului în care aceasta transformă lumea

Evoluția culturală. Schimbarea motivației umane și a modului în care aceasta transformă lumea

Ronald F. Inglehart
  • 40,00 lei
În stoc

Wishlist

Ronald F. Inglehart este profesor de științe politice la Universitatea din Michigan și membru al Academiei Americane pentru Artă și Știință și al Academiei Americane pentru Științe Sociale și Politice.

Inglehart a contribuit la inițierea sondajelor din seria Eurobarometru și este Președinte fondator al Asociației pentru Sondajul Mondial al Valorilor (World Values Survey Association). În 2011 a câștigat Premiul „Johan Skytte” pentru științe politice, considerat adesea ca fiind distincția cea mai înaltă în domeniul științelor politice.

Volumul Evoluția culturală contribuie la revizuirea teoriei modernizării, răspunzând la o serie de întrebări care frământă scena politică și economică la ora actuală:

● Cum poate fi explicat suportul pentru populism?

● Care sunt rădăcinile culturale ale votului pro-Trump și ale Brexit-ului?

● Ce se întâmplă în societățile puternic dezvoltate, atunci când cei care au crescut fără ca supraviețuirea să le fie amenințată de foamete, boli sau războaie ajung să reprezinte majoritatea?

● Care este impactul dezvoltării tehnologice asupra societății, a distribuirii resurselor și asupra orientărilor de valoare ale populației?

Răspunsurile la aceste întrebări se bazează pe rezultatele sondajelor de opinie culese pe o perioadă de peste 30 de ani, în mai mult de 100 de societăți din jurul globului.

Teza centrală a volumului este că securitatea existențială generează transformări culturale și sociale ce urmează modele ce pot fi prezise, mecanismul principal prin care aceste transformări au loc fiind cel al înlocuirii generațiilor.


Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.