Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Etruscii - Civilizații dispărute

Etruscii - Civilizații dispărute

Lucy Shipley
  • 35,00 lei
În stoc

Wishlist

Etruscii au fost o civilizație proeminentă, care a marcat pu­ternic Italia antică. Cu toate acestea, ei au rămas plini de mistere, că un popor straniu, a cărui limba și cultură au dispărut în mare măsură. Lucy Shipley ne prezintă însă o viziune cu totul diferită.

Ea scrie despre un popor care făcea schimburi comerciale cu grecii și care a influențat dezvoltarea românilor, care i-a în­spirat pe artiștii Renașterii și a aprins flacăra romantismului, ba chiar continuă să influențeze încă lumea modernă.

Trecând prin colonialism și cucerire, misoginism și mistică, Shipley parcurge istoria etruscilor aducând în discuție cele mai noi dovezi arheologice pentru a ne da o imagine reînsuflețită a acestui popor.

Cartea urmărește drumurile și istoria ideilor etrusce, de­scriind devenirea obiectelor ce ne-au rămas de la ei din momen­tul în care au fost create, trecând prin folosirea lor, pierderea și, în fine, reinventarea lor.

De la fesele unei mumii egiptene expusă în salonul lui Bonă­parte până la jefuirea în masă a unui muzeu bombardat, cartea ne poartă printr-o călătorie extraordinară prin arheologia etrus­că ajungând, în cele din urmă, în locuri surprinzătoare.

În această carte ingenioasă și deschizătoare de drumuri, Shipley îi da cititorului o perspectiva unică asupra unui popor enigmatic, revelandu-ne cât de multe știm despre etrusci, și în același timp cât de multe au rămas nedescoperite.

  • Autor: Lucy Shipley
  • Editura HERALD
  • ISBN: 5948417160427
  • Număr pagini: 264
  • Limba: Română
  • Format disponibil: Paperback
  • Dimensiune: 13x20
  • Anul: 2019

Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Etruscii, Civilizații dispărute, Lucy Shipley, Editura Herald, Cultură și civilizație, Reducere, Carte, Autor, Online, Cultură Generală, Civilizații Mitologie, Preț

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.