Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Epicur si arta fericirii

Epicur si arta fericirii

John Sellars
  • 27,90 lei
În stoc

Wishlist

De ce avem nevoie pentru a trăi o viață fericită?


Acum mai bine de două mii de ani, filosoful grec Epicur a oferit un răspuns aparent simplu: avem nevoie doar de plăcere.


Astăzi tindem să asociem cuvântul „epicurism“ cu aprecierea unor mâncăruri sau vinuri bune și cu o indulgență decadentă. Însă, precum afirmă filosoful John Sellars, aceste concepții sunt total opuse ideii vieții plăcute dezvoltate de Epicur și de discipolii săi, care erau mai preocupați de plăcerile mentale și de evitarea durerii. Scopul acestora, pe scurt, era o viață trăită în liniște.


În acest volum, Sellars ne poartă prin istoria epicurismului, de la grădina secretă de la marginea Atenei antice la străzile Romei, arătându-ne cum această filosofie ne poate ajuta să redescoperim fericirea, prietenia, natura și existența în această lume.


 


„În acest volum concis și elocvent, John Sellars ne poartă prin fundamentele argumentelor epicurismului cu o claritate minunată, distilând esența unei filosofii străvechi care atinge puncte sensibile în vremurile noastre tulburi. Este un ghid exemplar pe care îl recomand.“ David Konstan, profesor la Universitatea din New York


„Nu este numai o introducere excelentă în istoria filosofiei lui Epicur, ci și un ghid foarte util pentru a face față anxietății în epoca modernă.“ The Idler


„Sellars expune abil ideile lui Epicur [...], iar cunoștințele sale despre texte epicu reice grecești și latine sunt însemnate.“ The Guardian


„Lucid și academic.“ The Telegraph

  • Autor: John Sellars
  • Editura LITERA
  • ISBN: 9786063388996
  • Număr pagini: 80
  • Limba: Română
  • Format disponibil: Broșată
  • Dimensiune: 137x200
  • Anul: 2022

Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Epicur si arta fericirii, John Sellars, Editura Litera

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.