Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Dialog despre demnitatea omului

Dialog despre demnitatea omului

Fernan Perez De Oliva
  • 4700 lei
În stoc

Wishlist

Antologia de fata cuprinde cateva dintre cele mai importante scrieri ale umanistului spaniol Fernan Perez de Oliva, reunite sub titlul celei mai cunoscute dintre ele, Dialog despre demnitatea omului. Daca in Dialogul dedicat dezbaterii asupra conditiei umane autorul aduce la lumina o superba viziune echidistanta despre om al carei optimism este rezultatul deliberarii si pe care, cu entuziasmul celor mai putin de trei decenii de viata (existenta sa meteorica se incheie la numai 37 de ani), o considera expresia vremurilor noi, Discurs despre facultatile sufletului si despre buna lor folosire este o miniatura filozofica in care, pornind de la tema liberului-arbitru si a construirii si desavarsirii sinelui, Perez de Oliva intra intr-un remarcabil dialog de idei cu scrieri antice si medievale faimoase precum Etica aristotelica ori Summa tomista. Volumul mai cuprinde si doua piese argumentative de exceptie: in Argument in sprijinul candidaturii pentru ocuparea catedrei de Filozofie morala il vedem pe profesorul universitar aspirant Oliva desfasurand unul dintre cele mai frumoase discursuri din istoria premoderna a oratoriei spaniole - deopotriva profesiune de credinta a unui intelectual cu certa vocatie magistrala si, pentru noi astazi, o sursa pretioasa de cunoastere a istoriei intelectuale a Renasterii; iar in Argument in favoarea navigatiei pe raul Guadalquivir descoperim nu doar o abila pledoarie in sprijinul unei initiative cetatenesti care ar fi condus la prosperitatea orasului natal, Cordoba, ci si un exercitiu de etica aplicata, un discurs in jurul a ceea ce Kant avea sa numeasca "Moralitat".


Etichete: Dialog despre demnitatea omului, Dialogo de la dignidad del hombre, Fernan Perez De Oliva, Editura Humanitas, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.