Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Piciul

Piciul

Alphonse Daudet
  • 2799 lei
În stoc

Wishlist

Piciul este povestea copilăriei și a tinereții lui Daniel Eyssette, un nume sub care se ascunde însuși Alphonse Daudet. Daniel este un copil sensibil, născut într-o familie bogată din sudul Franței, care însă ajunge la ruină din cauza falimentului.

La liceu, profesorii nu-și amintesc niciodată numele lui Daniel și de aceea îi spun „Piciul“. Trebuind să-și câștige existența, din elev devine pedagog într-un colegiu. Timid, neînsemnat și sărac, are de înfruntat disprețul și batjocura atât din partea elevilor, insolenți și bogați, cât și din partea profesorilor, lipsiți de inimă și de moralitate. Plăpândul și melancolicul Daniel visează însă să devină scriitor, așa că în curând pleacă la Paris. Nici aici nu scapă de nedreptăți, de tentațiile sordide ale orașului, de capcanele unor iubiri nesăbuite și de accesele de narcisism. Piciul este un roman al formării care nu se va demoda niciodată, nici pentru tineri, nici pentru adulți.


Alphonse Daudet (1840–1897), prozator și dramaturg francez. În 1855, tânărul Alphonse a renunțat la bacalaureat și a devenit pedagog într-un colegiu, experiență dureroasă care va fi descrisă în romanul Piciul (Le Petite Chose). Ajuns peste doi ani la Paris, a făcut publicistică și a intrat în viața literară. Deși considerat un scriitor naturalist, în opera sa Daudet combină descrierea realistă a vieții cotidiene cu fantezia. Romane: Piciul (1868), Tartarin din Tarascon (1872), Sapho (1881). Povestiri și nuvele: Lettres de mon moulin (1869), Contes du lundi (1873).


„Dacă acest roman centenar mai face și astăzi o bună figură, este fără îndoială pentru că spune adevărul, dar îl spune nu cu resentimente și cu amărăciune, ci mai degrabă cu o imensă tandrețe arătată oamenilor.“ Jean Louis Curtis, scriitor francez, laureat al Premiului Goncourt


Etichete: Piciul, Alphonse Daudet, Editura Rolcris, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Piciul

Piciul

Alphonse Daudet


1100 lei

Piciul

Piciul

Alphonse Daudet


2490 lei

Soții de artiști

Soții de artiști

Alphonse Daudet


1290 lei

Piciul

Piciul

Alphonse Daudet


1600 lei

Piciul

Piciul

Alphonse Daudet


1700 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.