Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Din lumea celor care nu cuvântă

Din lumea celor care nu cuvântă

Emil Gârleanu
  • 2499 lei
În stoc

Wishlist

Din lumea celor care nu cuvântă este considerată de criticii și de istoricii literari români o serie de mici poeme în proză dedicate vietăților de lângă oameni, pe care aceștia aproape niciodată nu se obosesc să le ia în seamă.

Poate doar copiii, mânați de curiozitate și însuflețiți de candoare, le atribuie păsărilor, insectelor, animalelor din gospodărie ori din sălbăticie, suflet, sentimente, morală și spirit de sacrificiu, judecată și destin. Poveștile despre cei care nu cuvântă, niște adevărate miniaturi literare, sunt mici reflecții lirice și înduioșătoare despre luptă, despre înfrângere, despre victorie, despre moarte. Datorită acestei cărți, Emil Gârleanu are trebui să stea cu cinste alături de Axel Munthe, alt scriitor care a iubit foarte mult animalele.


Emil Gârleanu (1878–1914), scriitor și gazetar român. Crescut de o mătușă, după ce părinții săi s-au despărțit, a fost un copil sensibil, pierdut adeseori în stări de reverie. După o scurtă carieră de ofițer, marcată de o mutare disciplinară la Bârlad, fiindcă încălcase regulamentele care le interziceau militarilor activitatea publicistică, a plecat la București, unde s-a dedicat cu totul literaturii. A fost adeptul curentului sămănătorist și s-a numărat printre fondatorii Societății Scriitorilor Români. A fost regizor și scenarist de film. Opera: Bătrânii (1905), Din lumea celor care nu cuvântă (1910), Nucul lui Odobac (1910).


„A rămas din opera sa un volum care continuă să încânte. E, desigur, Din lumea celor care nu cuvântă, alcătuit, după modelul lui Jules Renard din Histoires naturelles, din mici portrete monografice ale unor vieți (gândăcelul, gâza, cărăbușul, furnica, gaița, motanul, scatiul, calul etc.). Duioșia prozatorului se manifesta de astă dată benefic, cartea citindu-se și azi (nu numai de către cei mici) cu delicii.“ Zigu Ornea, istoric literar român


Etichete: Din lumea celor care nu cuvanta, Emil Gârleanu, Editura Rolcris, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Din lumea celor care nu cuvântă

Din lumea celor care nu cuvântă

Emil Gârleanu


1300 lei

În curtea mea

În curtea mea

Emil Gârleanu


1450 lei

Din lumea celor care nu cuvântă
Din lumea celor care nu cuvanta. Fricosul si alte povestiri
Din lumea celor care nu cuvântă

Din lumea celor care nu cuvântă

Emil Gârleanu


1100 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.