Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Exorcizat

Exorcizat

Radu Găvan
  • 29,95 lei
În stoc

Wishlist

Roman câștigător al premiului de debut „Mircea Ciobanu” – ediția 2015

Romanul de debut al lui Radu Găvan a intrat în forţă în lumea literară din România, fiind premiat şi apreciat, însă şi criticat pentru violenţa excesivă sau pentru temele tabu abordate.

Pornind de la experienţele autorului, Exorcizat spune povestea întunecată a unui tânăr agent imobiliar. Într-un Bucureşti sumbru, înconjurat de diavoli cu chipuri de oameni, protagonistul duce o existenţă mizeră. Rătăcit într-o lume pe care nu o înţelege şi la care nu se poate adapta, tot ce îşi doreşte este o viaţă decentă şi puţină afecţiune, însă, uneori, preţul plătit poate fi uriaş. Alături de singurul său prieten, demonicul Victor, întâlneşte tot soiul de personaje pestriţe – gangsteri, prădători sexuali, oameni de afaceri fără scrupule şi alţi monştri ai subteranei bucureştene. Încetul cu încetul, tânărul nostru îşi pierde inocenţa. Iadul e aici, în noi şi printre noi.

Un roman controversat, plin de forţă, halucinant şi violent, străbătut uneori de o sensibilitate surprinzătoare şi un umor negru irezistibil.

„Romanul de debut al lui Radu Găvan este o experienţă uluitoare, o scriitură demetaforizată, de un firesc impresionant. In acest roman fiecare cuvânt pare să cadă la locul lui, subterana dostoievskiană, patima zweigiană se întâlnesc cu undergroundul şi bizareria lui Palahniuk, pentru a contura, fără cosmetizări, fără reflecţii filosofice, doar prin faptic brut, o poveste şi un protagonist care oglindesc, la rândul lor, portretul demonilor contemporani ce bântuie societatea românească şi nu numai.”

(Sever Gulea, Libris Blog)

„Un roman puternic, ce îţi deschide ochii asupra unei lumi, dar şi asupra unor categorii de personaje/oameni pe care nu le întâlneşti zilnic.”

(Jovi Ene, filme-carti.ro)

„Nu ştiu ce simţeau contemporanii lui Eminescu, la scriitori mă refer acum. Poate uimire, poate invidie, dacă nu chiar ciudă pe uriaşul lui talent. Ştiu însă că azi am terminat de citit un roman zguduitor.”

(Ana Barton, Revista Cariere)

  • Autor: Radu Găvan
  • Editura HERG BENET
  • ISBN: 978-606-763-165-4
  • Număr pagini: 296
  • Ediție: II
  • Limba: Română
  • Format disponibil: Paperback
  • Dimensiune: 13x20
  • Anul: 2018

Etichete: Alexandria Librării, Exorcizat, Radu Găvan, Editura Herg Benet, Radical din 7

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.