Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Don Carlos. Infante de Spania

Don Carlos. Infante de Spania

Friedrich von Schiller
  • 22,00 lei
În stoc

Wishlist

„Drepturile dragostei mele sunt mai vechi decât formulă rostită la altar!”, exclamă Don Carlos. „Dați libertate gândirii!” cere Marchizul de Poșă. Două fraze din Don Carlos de Friedrich Schiller. Două fraze­cheie, am îndrăzni să afirmăm, reprezentative pentru cele două planuri în care se derulează acțiunea acestei piese, caracterizată de unii exegeti drept „tragedie/drama de familie”, de alții drept „drama de idei”, „istorică” sau „politică”. Don Carlos nu este un text „istoric”, chiar dacă personajele și conflictul (în parte) sunt împrumutate din realitatea secolului al XVI­lea. Filip al ÎI­lea s­a urcat pe tronul Spaniei în 1556, când încă nu împlinise 30 de ani, iar de domnia lui, ce a durat peste patru decenii, nu sunt legate neapărat cele mai luminoase momente din istoria regatului iberic.

Cel care a creat o vastă și extrem de valoroasă opera dramatică este prezent și astăzi, prin piesele sale, în repertoriul a numeroase teatre și în conștiința spectatorilor din întreagă lume. Dar creația care ni­l aduce în preajma permanent este o poezie, mai precis un imn, scris în 1785, Către bucurie (An die Freude), preluat de Beethoven că text pentru corul din finalul Simfoniei a IX­a, cor adoptat în zilele noastre că imn al Uniunii Europene - Alexandra Barna


Etichete: Alexandria Librării, Don Carlos, Infante de Spania, Friedrich von Schiller, Editura Gramar

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.