Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Cele mai frumoase „Madone” din pictura italiană din secolele XIV–XVI

Cele mai frumoase „Madone” din pictura italiană din secolele XIV–XVI

Otilia Doroteea Borcia
  • 5000 lei
În stoc

Wishlist

„Descrierea picturilor este precisa, si de multe ori evidentiaza si interpreteaza culorile, raritatea si pretiozitatea lor, sugerand, pe langa aspectele naturalistice si simbolice si indicatiile pentru a putea fi privite, amintind locul si adaugand evenimentele esentiale legate de soarta lor. In orice caz, din lucrare reiese legatura profunda si constanta a Otiliei Borcia cu arta italiana. De fapt, nu numai ca ea cunoaste bine Italia, arta ei si istoria ei literara, dar, ca profesor de limba si literatura, de cultura si civilizatie italiana si de fost ghid si interpret, ea reuseste sa transmita un mesaj mult mai profund, un sentiment care depaseste materialitatea unei opere de arta, o relatie sustinuta de dragostea ei pentru Italia (definita ca a doua sa patrie), pentru limba si cultura sa, la care trebuie adaugata si o sensibilitate religioasa deosebita, izvorata dintr-o credinta solida de nezdruncinat.

In concluzie, din tratarea unei asemenea teme figurative reiese o mare pasiune si o vasta cunoastere a simbolurilor, nici limitativa, nici restrictiva, iar cititorul va fi cu siguranta incantat, nu doar de alegerea imaginilor, de descrierea lor, ci mai ales de participarea activa pe care Autoarea a stiut sa o dovedeasca in discursul sau, care, desi alcatuit din cuvinte, depaseste cuvintele, comunicand acea emotie ce poate oferi ceva nou, de neuitat si frumos, dincolo de insasi materialitatea imaginii.”

Angelo Manitta

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.